Το κύκνειο άσμα του Αντονι Μπουρντέν κυκλοφορεί μετά θάνατον

Το βιβλίο «World Travel: An Irreverent Guide» του κορυφαίου σεφ βγαίνει στα βιβλιοπωλεία τον Οκτώβριο του 2020 χάρη σε συνεργάτιδά του.
Αντονι Μπουρντέν 
Αντονι Μπουρντέν 

΄Ηταν το βιβλίο πάνω στο οποίο δούλευε προτού φύγει από τη ζωή.

Ο λόγος για τον Αντονι Μπουρντέν που αυτοκτόνησε τον Ιούνιο του 2018 χωρίς να έχει ολοκληρώσει το έργο του. Ο Αμερικανός σεφ, συγγραφέας και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών, εργαζόταν πάνω στο βιβλίο με τίτλο «World Travel: An Irreverent Guide» μαζί με την, επί εννιά χρόνια βοηθό του, Λόρι Γουλέβερ η οποία ήταν συν-συγγραφέας του τελευταίου βιβλίου μαγειρικής του Μπουρντέν, «Appetites».

Η Λόρι Γουλέβερ συνέχιζε να εργάζεται πάνω στο πρώτο βιβλίο και μετά το θάνατο του Μπουρντέν βάσει των συνεννοήσεων και της συνεργασίας μεταξύ τους. Στις 13 Οκτωβρίου του 2020, λοιπόν, θα κυκλοφορήσει το «World Travel: An Irreverent Guide», μια εικονογραφημένη συλλογή στοχασμών για τα αγαπημένα μέρη σε όλον τον κόσμο του Μπουρντέν τα οποία κάποιος πρέπει να επισκεφθεί και εκεί να γευματίσει.

Το υπό έκδοση βιβλίο, World Travel: An Irreverent Guide του  Άντονι Μπουρντέν
Το υπό έκδοση βιβλίο, World Travel: An Irreverent Guide του  Άντονι Μπουρντέν

Το βιβλίο υπόσχεται να παράσχει «βασικές συμβουλές για το πώς να φτάσετε στον προορισμό σας, τι να φάτε, πού να μείνετε και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τι να αποφύγετε», μεγάλο μέρος των οποίων είναι με τα λόγια του Άντονι Μπουρντέν. Δίπλα στις υποδείξεις του Μπουρντέν, μπορεί κανείς να απολαύσει κείμενα από μέλη της οικογένειάς του και φίλους του.

«Αυτό το βιβλίο θα επιτρέψει στους θαυμαστές του Τόνι να συνεχίσουν να ταξιδεύουν στα βήματά του» δήλωσε η Λόρι Γουλέβερ στο περιοδικό People.

«Είναι δύσκολο και βαρύ και συν-συγγράφει κανείς βιβλίο μ′ ένα ... φάντασμα και να κάνεις συνέντευξη με ανθρώπους με τους οποίους ήταν πολύ κοντά για έναν άντρα που δεν είναι πια κοντά μας», δήλωσε η επίσης Γουλέβερ στο Food and Wine.

Στο εξώφυλλο απεικονίζεται ένα σκίτσο του Μπουρντέν του Tony Millionaire, που τον εμφανίζει να κάθεται στον εξωτερικό χώρο ενός παριζιάνικου καφέ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ, People, Food and wine.