ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19/12/2017 20:40 EET | Updated 19/12/2017 20:41 EET

Το κόμμα των «Τσάμηδων» PDIU αντιδρά για τα κοιμητήρια των Ελλήνων στρατιωτών

Keystone via Getty Images

Το κόμμα των ”Τσάμηδων” PDIU αντιδρά για τα κοιμητήρια των Ελλήνων στρατιωτών Σύμφωνα με προ ολίγου ανάρτηση της ιστοσελίδας το κόμμα των Τσάμηδων  PDIU  αντέδρασε στην απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης  για τα κοιμητήρια των Ελλήνων στρατιωτών.

 Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αυτού του –μικρού- κόμματος αναφέρεται:

 -Το Κόμμα για Δικαιοσύνη, Ολοκλήρωση και Ενότητα PDIU παρακολουθεί με ανησυχία το γεγονός ότι η αλβανική κυβέρνηση κάνει βήματα προς τα πίσω στο θέμα των κοιμητηρίων των Ελλήνων στρατιωτών.

 -Οι νεκροί δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους ζωντανούς  για την ικανοποίηση εδαφικών φιλοδοξιών  και την νομιμοποίηση εδαφικών σοβινισμών.

 -Το Κόμμα των Τσάμηδων καλεί την κυβέρνηση  να μην δώσει συνέχεια στο θέμα των τάφων των Ελλήνων κατακτητών στρατιωτών, αλλά να ζητήσει την ανέγερση νεκροταφείων για τους Αλβανούς της ΄΄ Τσαμουριάς ΄΄.

 -Τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία δήλωση για τις συνομιλίες της Κρήτης, βλέπουμε να προωθούνται τα ελληνικά συμφέροντα, χωρίς παράλληλη πρόοδο των αλβανικών αιτημάτων.

 -Το PDIU καλεί την κυβέρνηση να χειριστεί με αμοιβαιότητα και εθνική αξιοπρέπεια τα εθνικά συμφέροντα. Σε διαφορετική περίπτωση, η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με την αντίδραση του συνόλου των Αλβανών.