ΔΙΕΘΝΕΣ
04/11/2018 15:15 EET | Updated 04/11/2018 15:19 EET

Το ένοχο μυστικό που έκρυβε 44 χρόνια η χήρα του Πάμπλο Εσκομπάρ

Tι της έκανε ο βαρόνος των ναρκωτικών

Yahoo Magazines PYC

Με το νέο της βιβλίο «Η ζωή μου και η φυλακή μου με τον Πάμπλο Εσκομπάρ»  η γυναίκα του Μαρία Βικτόρια Ενάο αποκαλύπτει ότι ο «βαρόνος» των ναρκωτικών την βίασε, την άφησε έγκυο και την ανάγκασε σε ηλικία μόλις 14 ετών να κάνει έκτρωση με παράνομη μέθοδο, σύμφωνα με την Express Tribune

Ο τίτλος του νέου βιβλίου της Μαρία Βικτόρια Ενάο είναι ενδεικτικός για τις νέες αποκαλύψεις σχετικά με τη ζωή του «βασιλιά της κοκαΐνης». Η αποκάλυψη γίνεται στον επίλογο του βιβλίου της Ενάο ενώ περιγράφεται η πρώτη ερωτική επαφή που είχε μαζί του. «Δεν ήμουν προετοιμασμένη για αυτό. Δεν είχα τις κατάλληλες γνώσεις για να καταλάβω τι σήμαινε μία τόσο έντονη και άμεση επαφή» αναφέρει, συμπληρώνοντας πως τρεις εβδομάδες αργότερα άρχισε να νιώθει περίεργα. 

Η Ενάο υποστηρίζει πως όταν τον ενημέρωσε για το αναπάντεχο συμβάν , εκείνος της ζήτησε να τον ακολουθήσει σε μια απόμερη γειτονιά του Μεδεγίν στην Κολομβία, όπου έμενε μια ηλικιωμένη γυναίκα.

«Μία ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία με το που πήγα εκεί με χαιρέτησε, μου είπε να ξαπλώσω σε ένα φορείο και άρχισε να μου βάζει κάτι πλαστικούς σωλήνες στην μήτρα μου. Σαν αυτούς που βάζουν στις φλέβες, λέγοντάς μου πως ήταν για προληπτικούς λόγους. Όταν ρώτησα για ποιο λόγο μου απάντησε για να μην μείνω έγκυος, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ακολουθήσω προσεκτικά τις οδηγίες», αναφέρει στον επίλογο του βιβλίου της η χήρα του Εσκομπάρ.

Όπως γράφει η Χενάο οι πόνοι ήταν αφόρητοι αλλά σε ένα σπίτι που έμεναν οκτώ άτομα και υπήρχε μόνο ένα μπάνιο, το μόνο που μπορούσε ήταν να κάνει υπομονή και να προσεύχεται στον θεό, πως όλα θα τελειώσουν σύντομα. Επί χρόνια η γυναίκα έμεινε σιωπηλή και δεν αποκάλυψε τον βιασμό της, αφού «στη δεκαετία του ’70 το σεξ πριν τον γάμο ήταν ταμπού και ασυγχώρητο αμάρτημα στα μάτια της εκκλησίας», όπως χαρακτηριστικά γράφει η Χενάο.

Παρά τον βιασμό της από τον Εσκομπάρ η Χενάο δηλώνει πως τον συγχωρεί και δεν επιθυμεί να παρουσιάσει τον εαυτό της ως θύμα από σεβασμό προς τα άλλα θύματα του συζύγου της. Η ίδια γράφει πως είναι ευγνώμων για τα δύο παιδιά που γεννήθηκαν από την ένωσή της με τον «βασιλιά της κοκαΐνης» και για χάρη των οποίων συνεχίζει να ζει.