ΔΙΕΘΝΕΣ
23/11/2018 16:47 EET

Το Λονδίνο απαγορεύει τις διαφημίσεις junk food στα μέσα μαζικής μεταφοράς του

Ο δήμαρχος το πρότεινε και οι πολίτες συμφώνησαν. Απώτερος σκοπός, η καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

Evening Standard

Την απαγόρευση των διαφημίσεων junk food σε όλο το δίκτυο των μέσων μαζικής μεταφοράς του Λονδίνου ανήγγειλε ο δήμαρχος Σαντίκ Καν. Η απαγόρευση θα ισχύει από τις 25 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN.

Η πρόταση της απαγόρευσης αναρτήθηκε από το δήμαρχο στη δημοτική πλατφόρμα διαβούλευσης Talk London, με το 82% των συμμετεχόντων να τάσσονται υπέρ του μέτρου.

Σε δήλωσή του, που δημοσίευσε και στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Καν χαρακτηρίζει την παιδική παχυσαρκία σαν ωρολογιακή βόμβα.

«Είναι ξεκάθαρο πως η διαφήμιση παίζει μεγάλο ρόλο στις επιλογές που κάνουμε, είτε το αντιλαμβανόμαστε, είτε όχι. Οι Λονδρέζοι υποστήριξαν συντριπτικά την απαγόρευση διαφημίσεων junk food και ποτών στο δίκτυο μεταφορών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως ανάμεσα στα προϊόντα που απαγορεύεται να διαφημίζονται είναι οι σοκολάτες, και τα ροφήματα με ζάχαρη.

Έρευνα έδειξε πως το Λονδίνο έχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών στην Ευρώπη. Περίπου το 40% των παιδιών ανάμεσα στην ηλικία των 10 και των 11 είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. 

Η ανακοίνωση έρχεται μια μέρα μετά τη δημοσίευση στατιστικών που δείχνουν την ταχεία αύξηση του αριθμού των παιδιών και των νέων με διαβήτη τύπου Β στην Βρετανία.   

Περίπου 7,000 νέοι πάσχουν από την ασθένεια, η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την παχυσαρκία. 

Sponsored Post