ΤΟ BLOG
21/09/2018 11:39 EEST | Updated 21/09/2018 11:42 EEST

Το μετρό Θεσσαλονίκης «κέρδισε» το πρωτάθλημα

bestravelvideo via Getty Images

Πρόσφατη είδηση μιλάει για «Αδιάλειπτη επικοινωνία και υπέρ υψηλές ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων, τις οποίες θα απολαμβάνουν επιτέλους οι επιβάτες του μετρό Θεσσαλονίκης, μόλις αυτό ολοκληρωθεί και παραδοθεί στους Θεσσαλονικείς».

Ξεκινούν – με βάση το δελτίο Τύπου - οι ενέργειες και από τις δυο πλευρές! Εταιρείες Κινητών και Αττικό Μετρό ήδη συμφωνούν - επί της αρχής – ώστε να γίνει το σήμα ισχυρό στο Μετρό της Θεσσαλονίκης. Δηλαδή, θα μπορείς να μιλάς αδιάλειπτα,να κάνεις download και upload ψηφιακό υλικό,να δουλεύεις, να περνάς την ώρα σου μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου, χωρίς να περιμένεις τον επόμενο σταθμό ή την τελική σου έξοδο εκτός αποβάθρας. Το δελτίο Τύπου μιλάει για επενδύσεις.

Έχουν λοιπόν οι Θεσσαλονικείς να περιμένουν όχι μόνο τη λειτουργία του Μετρό, αλλά και τις επενδύσεις των εταιρειών σε υπερσύγχρονα δίκτυα στην πόλη τους. Άλλωστε το όφελος των επενδύσεων σε καινοτόμα δίκτυα δεν περιορίζεται στην επικοινωνία εντός του μετρό, αλλά μετατρέπεται σε αύξηση παραγωγικότητας και επιχειρηματικότητας στην περιοχή.

Για αυτό λέω, αν το σκεφτεί κανείς διεξοδικά, η είδηση είναι πρωτοσέλιδο. Σήμερα, η χρήση έξυπνων κινητών αυξάνει συνεχώς. Ήδη αποτελούν το 77% της παγκόσμιας αγοράς, το 65% στην ΕΕ και το 56% στην Ελλάδα1. Οι κινητές εφαρμογές πολλαπλασιάζονται. Πληρώνεις τράπεζα – σχολεία – σούπερ μάρκετ, διαβάζεις εφημερίδα, κάνεις δίαιτα δηλώνεις συμμετοχή σε αθλήματα, σπουδάζεις ή βρίσκεις τους φίλους σου μέσα στην κοινωνική δικτύωση, και όλα αυτά από το κινητό σου. Είμαστε ήδη σε ένα στάδιο που την επικοινωνία την θεωρούμε δεδομένη, ασφαλή και ταχύτατη, σε όλη την επικράτεια, και θέλουμε αυτή να μην εξαιρείται στο μετρό.

Χαίρομαι λοιπόν ιδιαιτέρως με τη συγκεκριμένη είδηση και περιμένω με αγωνία να δω την επόμενη ανακοίνωση να αφορά το μετρό της Αθήνας και κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας.

1 GSMA, The Mobile Economy 2017