Το νέο Renault Scenic E-TECH Electric με 620 χλμ. αυτονομία

Βιώσιμα σχεδιασμένο, σύγχρονο και με διαισθητικές τεχνολογίες.
.
.
CREDITS RENAULT

Το 1996, το Scenic ήταν εκείνο που ουσιαστικά δημιούργησε την κατηγορία των πολυμορφικών οχημάτων ενός όγκου, όπως λέγονται τα MPV.

Ουσιαστικά έδωσε μια νέα έννοια στο τι σημαίνει οικογενειακό αυτοκίνητο.

Τώρα, το νέο Scenic E-Tech βαδίζει και αυτό στον ίδιο δρόμο. Είναι ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σχεδιασμένο με βασικό άξονα τη βιωσιμότητα, ενώ είναι ικανό να διανύει μεγάλες αποστάσεις. Διαθέτει μεγάλους εσωτερικούς χώρους, ενώ παραμένει compact, προφέροντας υψηλό επίπεδο φωτεινότητας, άνεσης, αλλά και δυνατότητες δικτύωσης.

.
.
CREDITS RENAULT

Είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής που αντικατοπτρίζει το στόχο του Renault Group να γίνει μία αυτοκινητοβιομηχανία επόμενης γενιάς, ενσωματώνοντας τη νέα στρατηγική βιωσιμότητας του Group, αλλά και τους τρείς πυλώνες στους οποίους αυτή εδράζεται: το περιβάλλον, την ασφάλεια και τη συμπερίληψη.

Το νέο Renault Scenic E-TECH Electric είναι βασισμένο την πλατφόρμα CMF-EV και παρά τα 4,47 μ. μήκος, έχει συμπαγείς διαστάσεις. Διαθέτει μικρή σε όγκο μπαταρία με ισχύ έως 87 kWh, η οποία απελευθερώνει ακόμη περισσότερο χώρο στο εσωτερικό του, εξασφαλίζοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τις compact αναλογίες του. Παράλληλα χαρίζει αυτονομία κίνησης έως 620 χλμ. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει ισχύ έως 160 kW (220 hp) και έως 300 Nm ροπής, Στο εσωτερικό, είναι άνετο για όλους τους επιβάτες του. Η επίπεδη οροφή και το μεταξόνιο των 2.78μ. συμβάλλουν καθοριστικά στην αίσθηση ευρυχωρίας. Έτσι, υπάρχει αρκετός χώρος για τους επιβάτες (συμπεριλαμβανομένης της απόστασης των 27,8 εκ. για τα γόνατα των πίσω επιβατών), και για τις αποσκευές τους (στο χώρο των 545 λίτρων). Η πρωτοποριακή οροφή από φωτοχρωματικό γυαλί, και το ευρηματικό υποβραχιόνιο ολοκληρώνουν την γκάμα της άνεσης.

Η δε ηχητική του υπογραφή είναι μοναδική από μόνη της, ως το αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας σε συνεργασία με το διάσημο συνθέτη Ζαν-Μισέλ Ζαρ.

.
.
CREDITS RENAULT

Το νέο Scenic E-Tech electric θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα στη γκάμα της Renault που θα προσφέρεται και στην έκδοση Esprit Alpine, η οποία έχει έναν ιδιαίτερα σπορ χαρακτήρα. Το μοντέλο κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του Douai (στο ElectriCity), ενώ προβλέπεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2024.

.
.
CREDITS RENAULT

Η 5η γενιά του Renault Scenic εισάγει ένα νέο όραμα κινητικότητας. Η πιο «έξυπνη» κατανάλωση και η πιο υπεύθυνη παραγωγή γίνονται πλέον ο κανόνας. Και, μέσω του στρατηγικού πλάνου Renaulution, το Renault Group γίνεται μια εταιρεία επόμενης γενιάς, με επίκεντρο την τεχνολογία, και στόχο τη δημιουργία οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής αξίας, επιδιώκοντας την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα στην Ευρώπη έως το 2040, αλλά και παγκοσμίως έως το 2050.

Αυτό το όραμα αρχίζει να υλοποιείται σήμερα, με το πρώτο πιο βιώσιμα σχεδιασμένο, αμιγώς ηλεκτρικό οικογενειακό όχημα, το νέο Scenic E-Tech electric. Έως και το 24% των μερών του αυτοκινήτου ανακυκλώνονται, ενώ το 90% του βάρους του – συμπεριλαμβανομένης και της μπαταρίας – είναι ανακυκλώσιμο.

Το ταξίδι προς νέα, ασφαλέστερη και πιο υπεύθυνη μετακίνηση, έχει ήδη ξεκινήσει!

.
.
CREDITS RENAULT