Το πανεύκολο και αποτελεσματικό κόλπο για να μην έχουμε διαρροή θερμότητας από τα παράθυρα

Δεν φανταζόμαστε πόσο απλό είναι.
.
Westend61 via Getty Images
.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης κόστους ζωής που διάγουμε και ενώ οι λογαριασμοί ενέργειας εκτινάσσονται στα ύψη, πολλοί από εμάς προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να παραμείνουμε ζεστοί και άνετοι χωρίς να ξοδεύουμε πολλά χρήματα.

Είτε αγοράζουμε μεταχειρισμένα παιχνίδια για τα παιδιά μας, είτε αναδιατάσσουμε έπιπλα για να βελτιστοποιήσουμε τη θέρμανση στο σπίτι, όλοι κάνουμε περικοπές όπου και όποτε μπορούμε. Ωστόσο, μια δημιουργός του TikTok, η Μπρίτανι Βόσσερ, η οποία είναι επίσης γνωστή ως «The Hack Queen» βρήκε μια λύση για να μη χάνουμε θερμότητα από τα παράθυρα χωρίς να ... κλαίμε το πορτοφόλι μας.

Πώς να μειώσουμε την απώλεια θερμότητας από τα παράθυρα στο σπίτι μας

Σύμφωνα με την Βόσσερ, το μόνο που χρειαζόμαστε για να μειώσουμε την απώλεια θερμότητας από τα παράθυρα «έως και 50%» είναι ένα ρολό περιτυλίγματος με φούσκες και ένα μπουκάλι ψεκασμού με νερό.

Ας κόψουμε το περιτύλιγμα στο κατάλληλο μέγεθος, ας ψεκάσουμε το παράθυρό μας με νερό, ας τοποθετήσουμε τη μεμβράνη με τις φυσαλίδες πάνω από το παράθυρο κι αυτό είναι! Θα πρέπει να παρατηρήσουμε μείωση της απώλειας θερμότητας, σύμφωνα με την ίδια.

Ωστόσο, εάν ψάχνουμε για μια άλλη επιλογή που είναι ελαφρώς λιγότερο αποτελεσματική αλλά αισθητικά πιο ευχάριστη, υπάρχει η έγχρωμη ηλετροστατική μεμβράνη που μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στα παράθυρα. Η ίδια αναφέρει ότι αυτό «όχι μόνο δίνει ένα πραγματικά όμορφο αποτέλεσμα, αλλά και μειώνει την απώλεια θερμότητας».

Τέλος, η «βασίλισσα των χακ» συστήνει να ελέγχουμε για ρωγμές όσον αφορά στη στεγανοποίηση του παραθύρου - όπου μπορεί να εισέλθει ο κρύος αέρας.

Συγκεκριμένα, συστήνει ταινία στεγάνωσης αρμών που μπορούμε να κολλήσουμε στο κάτω μέρος του πλαισίου του παραθύρου. Εάν υπάρχει «βύθισμα» (κι έρχεται αέρας) από το κάτω μέρος της πόρτας μπορούμε να προμηθευτούμε λωρίδα στεγανοποίησης πόρτας ή ταινίες αεροστόπ για να εμποδίσουμε το να εισέρχεται.

Σύμφωνα με το Κέντρο για Βιώσιμη Ενέργεια, ας διαβάσουμε περισσότερα για το πώς να αποτρέψουμε την εισροή ρευμάτων στο σπίτι εδώ: