Το Πανεπιστήμιο του Βερμόντ απονέμει διδακτορικό δίπλωμα στον γάτο Μαξ (βίντεο & εικόνες)

«Με ένα ηχηρό γουργουρητό έγκρισης το συμβούλιο των πρυτάνεων του Πανεπιστημίου απονέμει στον Mαξ Ντάου το δίπλωμα του διδάκτορα... της γατο-τεχνίας».
Ο Μαξ
Ο Μαξ
Vermont State University

Το πολιτειακό πανεπιστήμιο του Βερμόντ απένειμε το τιμητικό πτυχίο του «Διδάκτορα της γατο-τεχνίας» στον γάτο Μαξ, ένα πολυαγαπημένο αιλουροειδές της πανεπιστημιούπολης του, ενόψει της αποφοίτησης των φοιτητών του το Σάββατο.

Ο γάτος -με το πλήρες όνομα Mαξ Ντάου- έχει αποδειχθεί ικανός όχι απλά στον ύπνο και στο κυνήγι ποντικιών αλλά επιπλέον «αποτελεί ένα αξιολάτρευτο μέλος της οικογένειας (της πανεπιστημιούπολης_ εδώ και χρόνια», ανέφερε η σχολή στο Casleton του Βερμόντ, σε μια ανάρτηση στο Facebook, όπου ανακοινώθηκε πρόσφατα η ασυνήθιστη απονομή του διδακτορικού πτυχίου.

Το δημοφιλές γατί ζει σε σπίτι με την ανθρώπινη οικογένειά του στο δρόμο που οδηγεί στην κύρια είσοδο της πανεπιστημιούπολης.

«Έτσι αποφάσισε να επισκεφτεί την πανεπιστημιούπολη και άρχισε να κάνει παρέα με τους φοιτητές που τον αγαπούν», δήλωσε την Πέμπτη η ιδιοκτήτρια του Ασλεϊ Ντάου.

Ο Μαξ κόβει βόλτες στην πανεπιστημιούπολη εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια και οι φοιτητές ενθουσιάζονται όταν τον συναντούν. Συχνά τον παίρνουν αγκαλιά και βγάζουν selfies μαζί του, ενώ του αρέσει ακόμη και να πηγαίνει σε ξεναγήσεις μαζί με υποψήφιους νέους φοιτητές που συναντιούνται σε ένα κτίριο απέναντι από το σπίτι της οικογένειας, είπε η «μαμά» του.

Vermont State University

Nα σημειωθεί πάντως πως δεν είναι άπαντες το ίδιο ευχαριστημένοι με την παρουσία του Mαξ στο campus. Οι άγριες γάτες της γειτονιάς του επιτέθηκαν. Αλλά μόλις αυτό έγινε γνωστό, τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας προσπάθησαν να τον προστατεύσουν. Και σέβονται την παράκληση της Aσλεϊ, που περιέχονται στις πινακίδες που τοποθέτησε γύρω από το πανεπιστήμιο, να φέρνουν τον Μαξ στο σπίτι, του αν τυχόν τον δουν ποτέ έξω από το σπίτι, μετά τις 5μμ.

Vermont State University

«Με ένα ηχηρό γουργουρητό έγκρισης από τη σχολή, το συμβούλιο των πρυτάνεων του ... Πανεπιστημίου του Βερμόντ ... απονέμει στον Mαξ Ντάου το διακεκριμένο δίπλωμα του διδάκτορα της γατο-τεχνίας, μαζί με εξτραδάκια catnip, τo προνόμια του ονυχοδρομίου και τις ευθύνες του κουτιού της άμμου που το συνοδεύουν. Συγχαρητήρια Δρ. Μαξ Ντάου!»

Vermont State University

Ο Μαξ δεν θα παραστεί στην τελετή αποφοίτησης το Σάββατο, ωστόσο το πανεπιστήμιο σκοπεύει να παραδώσει το πτυχίο του στην ιδιοκτήτρια του αμέσως μετά.

Vermont State University

Πηγή: Associated Press, Guardian

Δημοφιλή