ΔΙΕΘΝΕΣ
06/07/2018 13:49 EEST

Το περίεργο δώρο που φέρεται να έστειλε ο Τραμπ στον Κιμ Γιονγκ Ουν

Jonathan Ernst / Reuters

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, συνήθιζε να κοροϊδεύει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, χαρακτηρίζοντάς τον «Little Rocket Man» για τις συχνές του πυραυλικές δοκιμές.

Τώρα, με τις σχέσεις μεταξύ των δυο τους να διανύουν περίοδο θέρμανσης, ο Τραμπ στέλνει στον Κιμ Γιονγκ Ουν ένα δώρο: Ένα CD του Έλτον Τζον με το τραγούδι «Rocket Man», υπογεγραμμένο από τον ίδιο τον πρόεδρο.

Η νοτιοκορεατική εφημερίδα Chosun Ilbo αναφέρει πως ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, που βρίσκεται στην Πιονγκγιάνγκ για μια συνάντηση με τον Κιμ, έχει μαζί του μια επιστολή από τον Τραμπ και το CD.

Επικαλούμενη διπλωματική πηγή στην Ουάσινγκτον, η εφημερίδα ανέφερε πως ο Κιμ αναφέρθηκε στον χαρακτηρισμό κατά τη συνάντησή του με τον Τραμπ στη Σιγκαπούρη τον προηγούμενο μήνα. Ο Τραμπ τον ρώτησε αν ήξερε το τραγούδι, και ο Κιμ είπε πως δεν το ήξερε.

Ο Πομπέο είπε πως σχεδιάζει να συζητήσει περί αποπυρηνικοποίησης, στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπογράφτηκε από τον Τραμπ και τον Κιμ κατά τη συνάντησή τους τον προηγούμενο μήνα.