ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/10/2020 11:57 EET

Το πιο λακωνικό, ηχηρό μήνυμα της παγκόσμιας ιστορίας είναι το "ΟΧΙ"-Μήνυμα πιλότου της Π.Α. εν πτήση

"Αθάνατες ελληνικές ψυχές. Ψυχές τολμηρές πέρα από τις δυνάμεις τους ριψοκίνδυνες εν γνώση τους και αισιόδοξες στις δυσκολίες. Χρόνια πολλά Ελλάδα».

Φέτος η επέτειος του ”ΟΧΙ” μπορεί να γιορτάστηκε χωρίς παρελάσεις αλλά οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας με πτήσεις μαχητικών σε όλη την Ελλάδα και τον ελλιμενισμό πλοίων του ΠΝ σε πολλές περιοχές μας θυμίζει το Έπος του 1940, το θάρρος των Ελλήνων απέναντι στις δυνάμεις του Άξονα που υπερτερούσαν ξεκάθαρα.

Στο πλαίσιο αυτό το ΓΕΕΘΑ φρόντισε ώστε να φτάσει σε όλους μας φέτος, το μήνυμα ενός πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, της ομάδας ”Ζευς” εν ώρα πτήσης.

Το μήνυμα του πιλότου

«Ελληνίδες Έλληνες, από την Ορεστιάδα μέχρι τη Γαύδο και από τους Οθωνούς μέχρι το Καστελόριζο, να θυμάστε το πιο λακωνικό και ηχηρό μήνυμα της παγκόσμιας ιστορίας αποτελείται από δύο συλλαβές, ΟΧΙ. Ένα μήνυμα που θυμίζει σε όλους ότι η Δημοκρατία και η Ελευθερία είναι ιδεώδη ακατάλυτα που θα θριαμβεύουν όσο υπάρχουν αθάνατες Ελληνικές Ψυχές. Ψυχές τολμηρές πέρα από τις δυνάμεις τους ριψοκίνδυνες εν γνώση τους και αισιόδοξες στις δυσκολίες. Χρόνια πολλά Ελλάδα»