22ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ
05/03/2021 07:05 EET

Ξενοδοχείο στο διάστημα από το 2027

Με θέα την γη.

Ένα ξενοδοχείο που είναι κυριολεκτικά από άλλο κόσμο είναι λίγα χρόνια μακριά από το να γίνει πραγματικότητα. 

Στην διάρκεια αυτής της δεκαετίας, θα αρχίσει και θα τελειώσει η κατασκευή του πρώτου ξενοδοχείου στο διάστημα, σύμφωνα με την ομάδα Orbital Assembly, που βρίσκεται πίσω από το έργο.

Η εταιρεία που ξεκίνησε την λειτουργία της πριν τρία χρόνια, σκοπεύει να ξεκινήσει τον σταθμό Voyager το 2025 και πιστεύει ότι το διαστρικό ξενοδοχείο θα είναι λειτουργικό μέχρι το 2027.

Οι εγκαταστάσεις του ουράνιου ξενοδοχείου είναι πολύ κομψές. Βραχίονες συνδέονται με έναν περιστρεφόμενο τροχό, σχηματίζοντας ένα Χ, που μοιάζει με ακτίνες τροχού. 

Voyager Station
Ο διαστημικός σταθμός - ξενοδοχείο εξωτερικά

Οι επισκέπτες δεν θα πληρώνουν μόνο την μοναδικότητα της τοποθεσίας - θα υπάρχει μια πληθώρα παροχών, συμπεριλαμβανομένου εστιατορίων, σπα, κινηματογράφου, γυμναστηρίων, βιβλιοθηκών και αιθουσών συναυλιών. Επίσης θα είναι εξοπλισμένο με χώρους αναμονής και μπαρ που θα έχουν θέα την Γη, καθώς και δωμάτια που μπορούν να φιλοξενήσουν 400 άτομα. Φυσικά θα υπάρχουν και παροχές αέρα ,νερού και ρεύματος. 

Voyager Station
Εσωτερικό του σταθμού

Η εταιρεία κατασκευής ελπίζει να πουλήσει κάποιο κομμάτι του ξενοδοχείου μόνιμα σε μετόχους, καθώς και σε κυβερνητικές υπηρεσίες που ψάχνουν χώρους εκπαίδευσης για την ζωή στο διάστημα. 

Το ξενοδοχείο θα κάνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τη Γη κάθε 90 λεπτά, και αυτή η περιστροφή θα δημιουργεί τεχνητή βαρύτητα παρόμοια με αυτή που υπάρχει στο φεγγάρι. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί τα έξοδα κατασκευής. 

Voyager Station
Εσωτερικό του σταθμού

«Αυτή θα είναι η επόμενη βιομηχανική επανάσταση», λέει ο Τζον Μπλίνκο, ιδρυτής του Ιδρύματος Gateway, το οποίο θα διαχειρίζεται μερικά από τα συστήματα του Voyager. Το ζήτημα της περιστροφής είναι «ζωτικής σημασίας», πρόσθεσε. Χωρίς βαρύτητα, οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να βρίσκονται στον διαστημικό σταθμό για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

«Οι άνθρωποι χρειάζονται βαρύτητα, ώστε να μην καταρρεύσει το σώμα τους », εξήγησε ο Μπλίνκο.

Voyager Station
Εσωτερικό του σταθμού

Ένα ρομπότ με το όνομα STAR (Structure Trust Assembly Robot) είναι έτοιμο να κατασκευάσει το πλαίσιο του Voyager, μόλις η εταιρεία ολοκληρώσει κάποιες δοκιμές σχετικά με την βαρύτητα.

Πηγή: New York Post