Ρωσία και Τουρκία ετοιμάζονται να συνεργαστούν στο διάστημα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, αποκάλυψε το διαστημικό πρόγραμμα στις 9 Φεβρουαρίου.
O Ταγίπ Ερντογάν ανακοινώνει το 10ετές διαστημικό πρόγραμμα της Τουρκίας, στις 9 Φεβρουαρίου.
O Ταγίπ Ερντογάν ανακοινώνει το 10ετές διαστημικό πρόγραμμα της Τουρκίας, στις 9 Φεβρουαρίου.
ASSOCIATED PRESS

Η Ρωσία και η Τουρκία ετοιμάζουν διμερή συμφωνία συνεργασίας στη διαστημική βιομηχανία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας.

Η συμφωνία αναμένεται ”να θέσει γερά θεμέλια για τη μελλοντική, επιτυχή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, στον τομέα του διαστήματος”, τονίζεται στην ανακοίνωση της κρατικής Roscosmos, την οποία αναδημοσίευσε το Ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

H Roscosmos καλωσόρισε το ενδιαφέρον της Αγκυρας για την ανάπτυξη διμερούς συνεργασίας με την Ρωσία στη διαστημική βιομηχανία και δήλωσε έτοιμη να σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας.

″Οι χώρες μας έχουν ήδη αναπτύξει γερές, επιχειρηματικές επαφές στον τομέα του διαστήματος. Συζητάμε εδώ και καιρό την πιθανότητα εφαρμογής διαστημικών σχεδίων και με τη δημιουργία της Εθνικής Διαστημικής Υπηρεσίας της Τουρκίας, ο διάλογός μας φτάνει σε νέο επίπεδο” τονίζεται στην ανακοίνωση της Roscosmos. ”Χαιρόμαστε να δουλεύουμε με τους Τούρκους συναδέλφους μας και προσβλέπουμε στις προτάσεις τους για κοινά διαστημικά σχέδια.”

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, αποκάλυψε το διαστημικό πρόγραμμα στις 9 Φεβρουαρίου, το οποίο, όπως είπε, βασίζεται σε ρεαλιστικούς και ανταγωνιστικούς στόχους. Θα υλοποιηθεί από την Τουρκική Διαστημική Υπηρεσία (TUA) και οριοθετεί το 10ετές όραμα της χώρας, τις στρατηγικές, τους στόχους και τα σχέδια της διαστημικής πολιτικής.

Δημοφιλή