Το πρώτο στούντιο στο Διάστημα έτοιμο το 2024: Η σχέση με την ταινία του Τομ Κρουζ

Οι εγκαταστάσεις θα προσφέρουν τη δυνατότητα παραγωγής, ηχογράφησης, αλλά και απευθείας μετάδοσης.
gremlin via Getty Images

Η Space Entertainment Enterprise (S.E.E) σχεδιάζει τη δημιουργία στούντιο παραγωγής σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

Η S.E.E αποκάλυψε τα σχέδια του πρώτου στούντιο στο Διάστημα που, εκτός από πλατό, θα περιλαμβάνει επίσης μία αρένα πολλαπλών χρήσεων, με στόχο την ολοκλήρωση του έως τον Δεκέμβριο του 2024.

Το πρωτοποριακό στούντιο με το όνομα SEE-1 προορίζεται για την παραγωγή ταινιών, τηλεοπτικών σειρών, μουσικών και αθλητικών εκδηλώσεων και θα είναι σε θέση να φιλοξενεί καλλιτέχνες, παραγωγούς και δημιουργούς οι οποίοι θέλουν να παράξουν περιεχόμενο σε περιβάλλον χαμηλής τροχιάς. Οι εγκαταστάσεις θα προσφέρουν επίσης τη δυνατότητα παραγωγής, ηχογράφησης, αλλά και απευθείας μετάδοσης.

Το SEE-1 θα προσδεθεί στον πρώτο παγκοσμίως εμπορικό διαστημικό σταθμό Axiom, που έχει αναλάβει την κατασκευή του -ο οποίος συνδέεται με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS)-, θα ανοίξει στα τέλη του 2024 και θα απομακρυνθεί από τον ISS το 2028. Ο Axiom Station έχει αναλάβει και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως ο διαστημικός τουρισμός.

Η S.E.E είναι η εταιρεία παραγωγής πίσω από τη διαστημική ταινία του Τομ Κρουζ. Το Space X του Έλον Μασκ συμμετέχει επίσης στο πρότζεκτ, για το οποίο λίγα έχουν γίνει γνωστά -εκτός από το ότι δεν αφορά το franchise του «Mission Impossible».

Με πληροφορίες από Deadline, Variety