Το σεξ ως εξάρτηση: «Πέντε φορές την ημέρα δεν ήταν αρκετές»

Μία μαρτυρία στo BBC
KatarzynaBialasiewicz via Getty Images

Το ότι το σεξ μπορεί να εξελιχθεί σε εξάρτηση, είναι «ακαδημαϊκά» γνωστό σε όλους- ωστόσο λίγοι είναι αυτοί που συνειδητοποιούν το τι έκταση μπορεί να πάρει το φαινόμενο, και πώς μπορεί να επηρεάσει τη ζωή ενός ατόμου που θα χαρακτηριζόταν ως «σεξομανής»/ εξαρτημένος/η από το σεξ.

Μιλώντας στο BBC, η 37χρονη Ρεμπέκα Μπάρκερ, Βρετανίδα που πλέον ζει στη Γαλλία, λέει ότι στο αποκορύφωμα της εξάρτησής της ήθελε να κάνει σεξ με τον σύντροφό της πέντε φορές την ημέρα- αλλά και πάλι «δεν ήταν αρκετό».

«Ήταν μετά τη γέννηση του τρίτου μου παιδιού, και περνούσα μια περίοδο κατάθλιψης. Σχεδόν δύο χρόνια σε αυτή τη φάση κατάθλιψης, άρχισα να επιθυμώ το σεξ πιο συχνά. Μέχρι που έφτασα στο σημείο που ήταν το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ».

Όπως αναφέρει το BBC, αποτελεί ζήτημα το ότι η εξάρτηση από το σεξ δεν αναγνωρίζεται από το βρετανικό εθνικό σύστημα υγείας (NHS)- ωστόσο η Ρεμπέκα καταβάλλει προσπάθειες για να εκλαμβάνεται το ίδιο σοβαρά με την εξάρτηση από το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά.

«Έφτασα στο σημείο να νιώθω άβολα βγαίνοντας από το σπίτι, καθώς ήταν το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ» συμπληρώνει η ίδια. «Κατά το τέλος, ένιωθα πως τίποτα δεν μπορούσε να με βοηθήσει».

Η εξάρτηση από το σεξ ενδέχεται να αναγνωριστεί σύντομα ως παρορμητική διαταραχή από τον ΠΟΥ.

«Το ξέρω ότι είναι πραγματική. Την έχω περάσει, έχω επιβιώσει από αυτήν, και ευτυχώς την ξεπέρασα πλήρως» καταλήγει η 37χρονη.

Δημοφιλή