ΔΙΕΘΝΕΣ
20/02/2018 17:17 EET

Το συγκλονιστικό σκίτσο για τον ήρωα της Φλόριντα που χρησιμοποίησε το σώμα του ως ασπίδα για να σώσει τους μαθητές

Την περασμένη Τετάρτη, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, ο κόσμος παρακολουθούσε συγκλονισμένος τα τραγικά γεγονότα στη Φλόριντα. Όταν o 19χρονος Nikolas Cruz εισέβαλε οπλισμένος σε λύκειο, σκοτώνοντας 17 ανθρώπους, οι περισσότεροι εξ αυτών μαθητές του σχολείου. 

Οι ηλικίες των θυμάτων, αλλά και οι συγκλονιστικές ιστορίες των ανθρώπων που έζησαν το μακελειό, συνέχισαν να συγκλονίζουν την κοινή γνώμη ημέρες μετά το τραγικό περιστατικό. 

Μέσα σε αυτές τις ιστορίες είναι και εκείνη του Aaron Feis, του ήρωα της Φλόριντα. Ήταν ο βοηθός προπονητή της ποδοσφαιρικής ομάδας του σχολείου. Ήταν επίσης και ο άνθρωπος που έκανε το σώμα του ασπίδα για να προστατεύσει τους μαθητές από τους πυροβολισμούς.

Ο Aaron Feis, δεν επέζησε. 

Όμως το σκίτσο της Pia Guerra θα μας τον θυμίζει και θα τον τιμά πάντα. Στο σκίτσο φαίνεται ο Aaron να κατευθύνεται στον παράδεισο, όπου τον περιμένουν όλα τα άλλα παιδιά, θύματα αιματηρών περιστατικών σε σχολεία.Ένα παιδάκι τον τραβάει από το χέρι και του λέει με ενθουσιασμό: «Ελάτε κύριε Feis! Είμαστε τόσοι που θέλουμε να σας γνωρίσουμε!». Ο τίτλος του σκίτσου είναι «Το καλωσόρισμα του ήρωα» και από τη στιγμή που ανέβηκε στο twitter από τη σκιτσογράφο, έχει πάνω από 18.400 retweets και 43.800 likes.

Το tweet προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στους χρήστες των social media. 

Ωστόσο, κάποιοι κριτίκαραν στην Καναδή σκιτσογράφο γιατί στο σκίτσο τα παιδάκια - θύματα είναι όλα λευκά.  

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost