Το SMS που έστειλε ο Τσίπρας στον Σουλτς

Ο Σουλτς όμως αυτές τις μέρες δέχεται sms και τηλεφωνήματα από πολλούς ευρωπαίους πολιτκούς
Marko Djurica / Reuters

Τηλεφωνήματα και μηνύματα από ευρωπαίους ηγέτες που τον ενθαρρύνουν να συνεργαστεί με τους Χριστιανοδημοκράτες για το σχηματισμό κυβέρνησης λαμβάνει ο πρόεδρος του SPD, Μάρτιν Σουλτς όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του στην κυριακιάτικη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Μεταξύ των αποστολέων των μηνυμάτων και των καλούντων είναι ηγέτες όπως ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν -ο οποίος επικοινώνησε μάλιστα πολλές φορές μαζί του τηλεφωνικά την περασμένη εβδομάδα- αλλά και ο έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως επέλεξε να επικοινωνήσει με τον κ.Σουλτς με γραπτό μήνυμα και όπως αναφέρει και η Deutsche Welle, τον κάλεσε να μην αρνηθεί την ευκαιρία να παίξει ρόλο «σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία για την Ευρώπη». «Ο έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι σέβεται μεν την πρωταρχική απόφαση του SPD να μην συμμετάσχει στο σχηματισμό κυβέρνησης, ωστόσο, όπως επισήμανε, η συμμετοχή στην κυβέρνηση είναι προϋπόθεση για να αγωνιστούμε από κοινού για αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και τον εκδημοκρατισμό στην Ευρώπη, για τα κοινωνικά δικαιώματα και μια ουσιαστική μάχη κατά τη νεανικής ανεργίας», γράφει η εφημερίδα.

Τώρα είναι η ευκαιρία «να κατατεθεί στην Ευρώπη μια προοδευτική ατζέντα», φέρεται να έγραψε στο γραπτό του μήνυμα προς τον Μ. Σουλτς ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας: «Μην ξεχνάς ότι μια πραγματικά αριστερή και προοδευτική θέση δεν έγκειται στο να διατηρείς όσο γίνεται πιο καθαρή τη δική σου ταυτότητα, αλλά στο να αγωνίζεσαι για πραγματικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, προς το συμφέρον των πολλών. Είμαι σίγουρος ότι θα λάβεις τη σωστή απόφαση», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: Deutsche Welle

Δημοφιλή