ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/05/2018 17:37 EEST

Το τελευταίο αντίο στον ιδρυτή της Aegean, Θεόδωρο Βασιλάκη

Αποτελούσε χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτοδημιούργητου Έλληνα επιχειρηματία

Eurokinissi

Συγγενείς, συνεργάτες, φίλοι και εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας αποχαιρέτησαν το μεσημέρι του Σαββάτου, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στη Κηφισιά, τον Θεόδωρο Βασιλάκη, που απεβίωσε την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 78 ετών.

Σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα όλοι είδαν για τελευταία φορά έναν άνθρωπο που προσέφερε πολλά στη χώρα του και αναγνωρίστηκε από όλους ως ένας ρηξικέλευθος εύστροφος κι ευγενής επιχειρηματίας.

Στην Κηφισιά για το τελευταίο αντίο βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Βασίλης Λεβέντης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, o Στέφανος Μάνος, o Κώστας Μπακογιάννης, ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ο Γιάννης Παπαθανασίου, ο Πέτρος Δούκας, ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Σάκης Ρουβάς κ.ά

Ποιος ήταν 

Γεννήθηκε το 1940 στην Κρήτη. Σε ηλικία 18 ετών πήγε για σπουδές στις ΗΠΑ και επέστρεψε ξανά στην Κρήτη μετά από τρία χρόνια

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ο Θεόδωρος Βασιλάκης εξαγόρασε την ιδιωτική αεροπορική εταιρεία Aegean Aviation, με σκοπό να εκτελεί πτήσεις VIP σε όλο τον κόσμο. Το 1999 ίδρυσε την Aegean Airlines η οποία σταδιακά ξεκίνησε πτήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το 2010 η Aegean Airlines έγινε μέλος στην διεθνή αεροπορική συμμαχία Star Alliance και το 2013 απορρόφησε την Olympic Air, δημιουργώντας έτσι την μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ελλάδας.

 

 

Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

 

 

 

 

Sponsored Post