ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/04/2018 21:15 EEST

Το «θολό» σημείο στην πτήση που προκάλεσε συναγερμό σε Στρατό και ΕΛ.ΑΣ.

Eurokinissi

Ύποπτη πτήση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή από ελικόπτερο τύπου Eurocopter AS350 Écureuil, κοντά στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα.

Συγκεκριμένα ελικόπτερο που είχε αναλάβει να κάνει τη ψηφιακή χαρτογράφηση σε κομμάτι της Εθνικής Οδού βγήκε εκτός σχεδίου πτήσης και έγινε αντιληπτό να πετά κοντά στο στρατόπεδο της Ανδραβίδας.

Όταν εντοπίστηκε κλήθηκε να εγκαταλείψει την περιοχή και οδηγήθηκε στην αεροπορική βάση των Μεγάρων. Εκεί συνελήφθησαν οι δύο επιβαίνοντες, ο Γερμανός χειριστής του ελικοπτέρου και ένας Γάλλος υπήκοος που είχε την ιδιότητα του τεχνικού (δηλαδή του χειριστή των καταγραφικών μηχανημάτων).

Οι δύο επιβαίνοντες διαπιστώθηκε ότι είναι υπάλληλοι γαλλικής εταιρίας που έχει αναλάβει τη χαρτογράφηση της Εθνικής Οδού. Είχαν πάρει άδεια την περασμένη Παρασκευή για να κάνουν από αέρος καταγραφή του δρόμου. Το μόνο θολό σημείο στην υπόθεση, το οποίο θα διερευνηθεί σε δεύτερο χρόνο, είναι το γιατί έφυγαν από τη διαδρομή που είχαν κανονίσει να κάνουν εξ αρχής. Γιατί, δηλαδή, βρέθηκαν κοντά στο στρατόπεδο της Ανδραβίδας. Οι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και πήραν τακτική δικάσιμο για τις 13 Απριλίου.

Sponsored Box