ΔΙΕΘΝΕΣ
26/06/2018 22:06 EEST | Updated 26/06/2018 22:33 EEST

Σε ποιους δεν στέλνει τομάτες ο Ντιμιτρόφ. Το σχόλιο για το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

Anadolu Agency via Getty Images

Οι πρωτότυπες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται πως αρέσουν ιδιαίτερα στον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, Νικολά Ντιμιτρόφ, κάτι το οποίο έχει αποδείξει πολλάκις.

Νωρίτερα μετά την ανακοίνωση για τη χρονική μετάθεση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την ΠΓΔΜ για το 2019, ο ίδιος προχώρησε μέσω twitter στο παρακάτω σχόλιο:

«Σήμερα είμαστε όλο σκαμπανεβάσματα», έγραψε ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ αναφερόμενος στην χρονική μετάθεση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την ΠΓΔΜ για το 2019. «Κρατάμε λοιπόν προς το παρόν για εμάς τις ντομάτες μας. Ο Ιούνιος του 2019 δεν είναι μακριά».

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την ενημέρωση του έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά, στη συζήτηση που έγινε στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο για τη Διεύρυνση της ΕΕ υπήρξαν δύο διαφορετικές γραμμές. Η μία είχε την πλειοψηφία των 25 χωρών-μελών της ΕΕ θέλει και δέχεται να ανοίξουν οι διαπραγματεύσεις με την πΓΔΜ και την Αλβανία από τώρα έως το καλοκαίρι του 2019. Από την άλλη, η Δανία, η Γαλλία και η Ολλανδία θέλουν να το αναβάλουν.