ΔΙΕΘΝΕΣ
14/11/2018 19:58 EET | Updated 14/11/2018 20:04 EET

To twitter καταδικάζει το GQ για τα εισαγωγικά στη λέξη γυναίκα στο εξώφυλλο με τη Σερένα Ουίλιαμς

Οι αντιδράσεις δεν σταμάτησαν παρά τις εξηγήσεις που έδωσε το περιοδικό

Juergen Hasenkopf via Getty Images

Επικρίσεις δέχεται το ανδρικό περιοδικό GQ μετά τη δημοσίευση στο εξώφυλλό του της φωτογραφίας της γνωστής τενίστριας Σερένα Ουίλιαμς την οποία χαρακτήρισε «”Γυναίκα” της χρονιάς», βάζοντας όμως τη λέξη γυναίκα σε εισαγωγικά.

Οι αντιδράσεις στα social media μετά το περιστατικό ήταν πάρα πολλές, ενώ οι φαν της αθλήτριας έσπευσαν να εξαπολύσουν πυρά στο γνωστό περιοδικό.

Ανέφεραν μεταξύ άλλων πως μέσω των εισαγωγικών πιθανότατα οι εκδότες επιχειρούν να αμφισβητήσουν τη θηλυκότητα της Ουίλιαμς εξαιτίας του γεγονότος πως το σώμα της είναι αρκετά μυώδες αν συγκριθεί με αυτό μιας οποιασδήποτε άλλης γυναίκας.

Το στέλεχος του περιοδικού, Μικ Ρους βέβαια έσπευσε να λύσει την παρεξήγηση σχολιάζοντας πως στο εξώφυλλο είχε χρησιμοποιηθεί ο γραφικός χαρακτήρας του σχεδιαστή μόδας Βίρτζιλ Άμπλο, ο οποίος στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τη Ουίλιαμς. Τα σχέδια του, όπως αναφέρει το στέλεχος του GQ, συχνά έχουν το σύμβολο των εισαγωγικών. Μάλιστα, υπάρχουν και στα παπούτσια της Nike, που σχεδίασε ο ίδιος αποκλειστικά για τη Σερένα Ουίλιαμς.

Τα αρνητικά σχόλια στο twitter όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Δεκάδες χρήστες του twitter δεν φαίνεται να πείστηκαν από την απάντηση, ενώ συνέχισαν να επικρίνουν το περιοδικό.

Μάλιστα αναφέρθηκαν και στην δήλωση που είχε πραγματοποιήσει η ίδια η Ουίλιαμς στο περιοδικό Harpers Bazaar τον περασμένο Μάιο, όπου σημείωσε ότι «οι άνθρωποι έλεγαν ότι γεννήθηκα άνδρας, μόνο και μόνο επειδή έχω (μυώδη) χέρια, επειδή είμαι δυνατή».

«Μια σημείωση προς το περιοδικό και για όσους βιάστηκαν να δικαιολογήσουν την στάση του. Όποιος σχολιάζει υπαινικτικά τη Σερένα Ουίλιαμς για τον σωματότυπό της θα έπρεπε κυρίως να εστιάζει στην καριέρα της και την προσφορά της στον αθλητισμό. Η επιλογή του περιοδικού να χρησιμοποιήσει τα εισαγωγικά είναι σε κάθε περίπτωση ατυχής», έγραψε ένας χρήστης του twitter.