Στους 21 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση σε ξενοδοχείο στο Ναϊρόμπι

Συνεχίζονται οι πυροβολισμοί και οι εκρήξεις
ASSOCIATED PRESS

Στους 21 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε επίθεση που εξαπέλυσαν μέλη της εξτρεμιστικής, ισλαμιστικής οργάνωση αλ Σεμπάμπ της Σομαλίας εναντίον ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

Ο αρχηγός της κενυατικής αστυνομίας Τζόζεφ Μπόινετ με δηλώσεις του στην τηλεόραση τόνισε ανάμεσά στους νεκρούς βρίσκεται και ένας αστυνομικός που πριν συγκαταλεγόταν στους τραυματίες της επίθεσης.

Δεκαέξι από τους νεκρούς, συμπεριλαμβανομένου του αστυνομικού, ήταν Κενυάτες, καθώς και ένας Βρετανός, ένας Αμερικανός και τρεις με καταγωγή από αφρικανικές χώρες, η υπηκοότητα των οποίων δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί.

Δύο ύποπτοι έχουν επίσης συλληφθεί ως βοηθοί των δραστών, πρόσθεσε.

Η επίθεση στο ξενοδοχείο dusitD2 άρχισε κατά τις 3μμ (τοπική ώρα) την Τρίτη, με έκρηξη στο πάρκινγκ και μετά έκρηξη από βομβιστή αυτοκτονίας στο φουαγιέ. Την ευθύνη ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ.

Το συγκρότημα βρίσκεται στην περιοχή Γουέστλαντς της πρωτεύουσας της Κένυας,και περιλαμβάνει το ξενοδοχείο dusitD2, όπως και γραφεία. Κατά το βράδυ αξιωματούχοι είπαν πως το περιστατικό είχε λήξει, ωστόσο εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούγονταν και τα ξημερώματα της Τετάρτης.

ASSOCIATED PRESS

Όπως αναφέρει το Reuters, πολλά από τα θύματα γευμάτιζαν στο εστιατόριο Secret Garden και ήταν πεσμένα στα τραπέζια τους. Έντεκα Κενυάτες, ένας Αμερικανός και ένας Βρετανός ήταν μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με το προσωπικό του νεκροτομείου. Δύο από τα θύματα δεν είχαν ταυτοποιηθεί.

ASSOCIATED PRESS

Δημοφιλή