ΔΙΕΘΝΕΣ
10/08/2018 15:09 EEST | Updated 10/08/2018 16:55 EEST

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από πυροβολισμούς στον Καναδά

Το επεισόδιο άρχισε γύρω στις 8 το πρωί

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια πυροβολισμών στο Φρέντρικτον του Καναδά. Σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, έχει συλληφθεί ένα άτομο. Η ανακοίνωση έγινε λίγο μετά τους πυροβολισμούς.

Το επεισόδιο άρχισε γύρω στις 8 το πρωί (τοπική ώρα), ενώ έλαβε χώρα σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης.

”Σας παρακαλούμε να αποφύγετε την περιοχή γύρω από το Μπρουκσάιντ Ντράιβ” αναφέρεται στην ανάρτηση της Αστυνομίας του Φρέντρικσον στο twitter. ”Υπάρχουν τουλάχιστον 4 νεκροί...”

Aκόμα και μετά τη λήξη του συναγερμού, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τους πολίτες να συνεχίσουν να αποφεύγουν την περιοχή γύρω από το Μπρουκσάιντ.

Σύμφωνα με τους New York Times, μια γυναίκα δήλωσε γύρω στις 8:30 το πρωί πως βρισκόταν σε ένα εστιατόριο και οι ιδιοκτήτες προέτρεψαν τον κόσμο να μην βγει έξω για την ασφάλειά του.

Οι κάτοικοι της περιοχής από νωρίς έχουν κληθεί να μην βγουν από τα σπίτια τους, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει τους δρόμους σε ακτίνα 4 χιλιομέτρων γύρω από το Μπρουκσάιντ.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau μέσω του λογαριασμού του στο twitter εξέφρασε τη θλίψη του για το συμβάν.

Σημειώνεται ότι το Φρέντρικτον, μία πανεπιστημιούπολη 60.000 κατοίκων, είναι η πρωτεύουσα της καναδικής επαρχίας του Νιού Μπρούνσγουικ.