Τουρκία: Φιλόδοξο σχέδιο εκπαίδευσης 1 εκατομμύριου προγραμματιστών λογισμικού

Η γειτονική χώρα θέλει να γίνει μια από τις κορυφαίες παγκοσμίως στην ανάπτυξη λογισμικού.
gorodenkoff via Getty Images

Η Τουρκία ξεκίνησε μια εκστρατεία για να εκπαιδεύσει τουλάχιστον 1 εκατομμύριο προγραμματιστές λογισμικού σε ένα πρότζεκτ που υποστηρίζεται με διαδικτυακά μαθήματα.

«Θέτουμε σε εφαρμογή σήμερα το επαναστατικό σχέδιο του “1 εκατομμυρίου προγραμματιστών″, το οποίο θα κάνει τη χώρα μας μια από τις κορυφαίες χώρες στον κόσμο στην ανάπτυξη λογισμικού» ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών στο Twitter λογαριασμό του στις 21 Απριλίου

«Ενα ιστορικό βήμα γίνεται σήμερα για την Τουρκία. Ξεκινά μια τεράστια σειρά διαδικτυακών μαθημάτων στην οποία μπορείτε να συμμετάσχετε από το σπίτι», ανέφερε η ανάρτηση, προσθέτοντας ότι 31 διαδικτυακά μαθήματα σχεδόν 47.000 λεπτών έχουν ήδη ανέβει στον ιστότοπο του υπουργείου.

Ο αριθμός μαθημάτων, που έχει χωριστεί σε κατηγορίες όπως αλγόριθμος, προγραμματισμός ιστού, εφαρμογή για κινητά και ανάπτυξη παιχνιδιών θα αυξηθεί σε 100 έως το τέλος του τρέχοντος έτους, δήλωσε το υπουργείο.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων όσων ολοκληρώνουν τα μαθήματα θα προστεθούν αυτόματα στα βιογραφικά τους, που συλλέγονται στην διαδικτυακή πύλη του υπουργείου. Οι εταιρείες που αναζητούν υπαλλήλους με δεξιότητες πληροφορικής θα έχουν πρόσβαση σε αυτά τα βιογραφικά σημειώματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Η εκστρατεία στοχεύει στη δημιουργία 1 εκατομμυρίου θέσεων εργασίας για ειδικότητες όπως ειδικός ασφάλειας πληροφοριών, σχεδιαστής ιστοσελίδων κ.ά.

Η συνδρομή στο πρόγραμμα των διαδικτυακών μαθημάτων είναι δωρεάν.

Η Τουρκία έχει περιορισμένο ανθρώπινο δυναμικό στην ανάπτυξη λογισμικού με περίπου 140.000 υπαλλήλους, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπάιρακ.

Ο υπουργός κάλεσε τους μαθητές λυκείου και τους σπουδαστές πανεπιστημίου να υποβάλουν αίτηση στο πρόγραμμα.

«Αδράξτε αυτήν την ευκαιρία που θα συμβάλει σημαντικά στα βήματα της καριέρας σας. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία ειδικά αυτές τις μέρες διαμονής στο σπίτι. Ας βάλουμε τον εαυτό μας και τη χώρα μας σε μια ανώτερη θέση στον τομέα του λογισμικού που είναι ο πιο ανταγωνιστικός τομέας της εποχής μας », είπε.

(Πηγή: Ηurriyet)

Δημοφιλή