ΤΟ BLOG
24/04/2019 11:14 EEST | Updated 24/04/2019 11:14 EEST

Τώρα που μάθαμε πόσο σημαντικό είναι το όραμα… πως μπορούμε να το ανακαλύψουμε;

Ένας πολύ απλός τρόπος να αρχίσετε να ανακαλύπτετε το όραμα σας είναι να ταξιδέψετε στο παρελθόν.

Pogonici via Getty Images

Τώρα που γνωρίζουμε το πόσο σημαντικό είναι να βρούμε το όραμα μας, είναι ώρα να ρίξουμε φως στην καρδιά μας και να ταξιδέψουμε λίγο πίσω στο χρόνο και να θυμηθούμε τα παιδικά μας όνειρα, τα θέλω μας! Μπορείτε να θυμηθείτε όταν σας ρωτούσαν «τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις», τι απαντούσατε; ’Ή τι ήταν αυτό που αφιερώνατε ατελείωτες ώρες κάνοντας το; Όλοι οι άνθρωποι γεννιόμαστε με κάποια έμφυτα ταλέντα και δεξιότητες, και έχουμε τη δική μας αυθεντική ταυτότητα! Όσο μεγαλώνουμε επηρεαζόμαστε από τους πιο κοντινούς μας – αρχικά από τους γονείς μας – και μετά από όλους τους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε και το γενικότερο περιβάλλον!

Οι γονείς μας προσπαθούσαν να μας μεταδώσουν και να μας «διαμορφώσουν» με τους δικούς τους «σωστούς» τρόπους ώστε να μας κάνουν πετυχημένους και ευτυχισμένους! Φυσικά το έκαναν από αγάπη ώστε να μην ακολουθήσουμε τα χνάρια τους και να προβούμε σε ένα πιο επιτυχημένο μονοπάτι! Και με σκοπό αυτό και από την προσπάθεια τους να μας προστατέψουν, μας «λειαίνανε» τις ιδιαιτερότητες, τα ξεχωριστά μας ταλέντα ώστε να ακολουθήσουμε ένα πιο «ασφαλές μονοπάτι» κατευθύνοντας μας με βάση τις δικές τους εμπειρίες. Το να ακολουθήσουμε το επάγγελμα του γιατρού, του δικηγόρου, του μηχανικού… και γενικά καριέρες που «πληρώνουν» πιο εύκολα τους λογαριασμούς! Είναι σαν τον κορμό ενός δέντρου: ο κάθε κορμός έχει τη δική του μορφή, υφή, τα δικά του εξογκώματα, ρίζες, ιστορία κλπ. Και αυτό που κάνουμε είναι αφαιρούμε όλα τα εξογκώματα και τα λειάνουμε ώστε να δημιουργήσουμε κάτι πανομοιότυπο ξανά και ξανά. Το διαμορφώνουμε ανάλογα με τις ανάγκες της «μάζας»! Αυτό δεν κάνουμε στα ξεχωριστά και μοναδικά μας ταλέντα, τις ιδιαιτερότητες μας; Δεν τα «λειαίνουμε» για να ταιριάζουμε;

Τελικά μαθαίνουμε και εμείς να συμπεριφερόμαστε το ίδιο με όλους και όλα… οτιδήποτε διαφέρει από το «συνηθισμένο» το πρώτο πράγμα που αυτόματα μας έρχεται στο νου είναι να το αλλάξουμε ώστε να μας μοιάζει ή το απομακρύνουμε και το διαχωρίζουμε από εμάς!

Για να βρούμε όμως την ξεχωριστή και αυθεντική μας ταυτότητα, θα πρέπει να ανακαλέσουμε όλα τα «εξογκώματα» μας! Να θυμηθούμε το ποιοι είμαστε κάτω από πολλές στρώσεις, φόβου, τα ΠΡΕΠΕΙ, τα ΜΗΝ, τι θα ΠΟΥΝΕ για μένα, και και και. Να τα αγαπήσουμε και να πιστεύουμε σε αυτά! Αυτός είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ δρόμος προς μια ουσιαστική ζωή με πληρότητα!

Ένας πολύ απλός τρόπος να αρχίσετε να ανακαλύπτετε το όραμα σας είναι να ταξιδέψετε στο παρελθόν, είτε μέσα από εικόνες, είτε μέσω ανάμνησης αλλά ακόμα και να προσπαθήσετε να αναζητήσετε ανθρώπους από το παρελθόν.

Μπορείτε να αρχίσετε να σκαλίζετε μέσα σας, να έρθετε πιο κοντά στον αυθεντικό σας εαυτό για να ανακαλύψετε το δικό σας όραμα, απαντώντας σε αυτές τις ερωτήσεις:

- Τι σε κάνει να χαμογελάς, να χαίρεσαι (δραστηριότητες, άνθρωποι, εκδηλώσεις, χόμπι, κ.λπ.)

- Με ποιες δραστηριότητες χάνεις την αίσθηση του χρόνου;

- Τι σε κάνει να αισθάνεσαι υπέροχα για τον εαυτό σου;

- Ποιες είναι οι φυσικές σου κλήσεις; (δεξιότητες, ικανότητες, ταλέντα κλπ.)

- Συνήθως για ποιο λόγο σου ζητούν την βοήθεια σου οι άνθρωποι;

- Εάν έπρεπε να διδάξεις κάτι, ποιο θέμα θα επέλεγες; Για ποιο λόγο;

- Εάν δεν είχες τίποτα να αποδείξεις, τίποτα να εκπληρώσεις, εάν είχες όλα όσα χρειαζόσουν, τι θα σου άρεσε να κάνεις; 

Δοκιμάστε να απαντήσετε στις ερωτήσεις όταν νιώθετε ηρεμία. Να έχετε πίστη στον εαυτό σας πως θα σας βοηθήσει να ξαναθυμηθείτε και θα ξάνασυνδεθείτε με το εσωτερικό κρυμμένο αυθεντικό σας εαυτό! 

Σας εύχομαι καλή ενθύμηση…