ΠΟΛΙΤΙΚΗ
05/02/2018 10:02 EET | Updated 05/02/2018 10:04 EET

Τόσκας για το συλλαλητήριο: Ακριβής αριθμός οι 140.000

Eurokinissi

«Τα στοιχεία που δόθηκαν ήταν απόλυτα ακριβή και υπολογίστηκαν βάσει των στοιχείων που σε κάθε συγκέντρωση μετρούνται», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Ο Νίκος Τόσκας τόνισε ότι 140.000 κόσμου είναι ακριβής αριθμός «και δεν έχει πολιτικές σκοπιμότητες, δόθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες».

Σχετικά με το γεγονός ότι στο βίντεο δεν υπάρχουν ώρα και ημερομηνία, εξήγησε ότι αυτό έγινε λόγω των λάθος ρυθμίσεων της κάμερας που έκανε τη λήψη, καθώς εκεί φαινόταν η ημερομηνία της 1ης Ιανουαρίου και για το λόγο αυτόν σβήστηκαν εντελώς. Ξεκαθάρισε, πάντως πως το βίντεο τραβήχτηκε την ώρα αιχμής του συλλαλητηρίου, δηλαδή στις 14:55.

Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι ο κόσμος στο κέντρο της Αθήνας έφτανε ή ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο, σημείωσε ότι σε αυτήν την περίπτωση, ο κόσμος θα έφτανε μέχρι τους Αμπελόκηπους, καλύπτοντας όλη τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σημειώνεται πως, μιλώντας επίσης στον ΑΝΤ1, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Θεόφιλος Παπαδάκης, αμφισβήτησε επίσης τον αριθμό αυτό, δηλώνοντας πως «είναι πασιφανές ότι ήταν πολύ περισσότερος κόσμος από 140.000» και τονίζοντας ότι η αστυνομία δεν πρέπει να είναι «πραγματογνώμονας» των συμμετεχόντων σε συγκεντρώσεις.