Τόσο θα στοιχίσει ο βασιλικός γάμος

Φώτα, κάμερα, πάμε!

Ο βασιλικός γάμος γίνεται το Σάββατο και πολλοί περιμένουν με ανυπομονησία του μεγάλο γεγονός στη Βρετανία. Ένα τέτοιο γεγονός βέβαια, δεν είναι φθηνό.

Το CNBC παρουσιάζει μια λίστα για το πόσο θα στοιχίσει ο γάμος της χρονιάς.

Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ένας μέσος γάμος στη Βρετανία στοιχίζει περίπου 27.000 λίρες (30.800 ευρώ).

ΑΥΤΟΣ ο γάμος υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει 2 εκατ. λίρες (2,287 εκατ ευρώ), χωρίς τα έξοδα της ασφάλειας (που υπολογίζονται σε 30 εκατ. λίρες!). Αυτό σπάει στα εξής:

Φαγητό και ποτά: 576.000 ευρώ

Έχουν και 2.640 στόματα να ταΐσουν...

Γυάλινη μαρκίζα: 339.000 ευρώ

Υπάρχει η πληροφορίες ότι κατασκευάστηκε μια γυάλινη μαρκίζα για την δεξίωση (που δεν την λες και φθηνή).

Νυφικό: 228.000 ευρώ

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Markle θα φορέσει νυφικό του οίκου Ralph & Russo, τους σχεδιαστές που έφτιαξαν και το φόρεμα που φόρεσε για τις φωτογραφίες των αρραβώνων της.

Λουλούδια: 110.000 ευρώ

Όπως καταλαβαίνετε, εκτός από το ζευγάρι, τα ρούχα, τα διαμάντια και τις τιάρες, πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν και τα λουλούδια, και η βασιλική οικογένεια δεν φαίνεται να θέλει να κάνει τσιγκουνιές ούτε εκεί.

Τα υπόλοιπα έξοδα

Μην ξεχνάμε τη μουσική. Για την ώρα δεν υπάρχει υπολογισμός εξόδων, αφού ακόμη δεν είναι γνωστό ποιοι θα διασκεδάσουν τους επίτιμους προσκεκλημένους, ωστόσο έχουν ακουστεί ονόματα όμως των Elton John, Spice Girls, Ed Sheeran και Adele.

Οι βέρες φτιάχνονται αποκλειστικά από χρυσό της Ουαλίας, ενώ το μονόπετρο της Markle, που σχεδίασε ειδικά για εκείνη ο ίδιος ο Harry, με ένα μεγάλο διαμάντι από τη Μποτσουάνα και δύο συνοδευτικά διαμάντια που άνηκαν στη μητέρα του, Diana, υπολογίζεται ότι στοιχίζει 296.000 ευρώ.

Ποιος πληρώνει

Η βασιλική οικογένεια έχει ανακοινώσει ότι θα πληρώσει τα βασικά του γάμου (δεξίωση, εκκλησία, την χορωδία της εκκλησίας, διακόσμηση και λουλούδια).Παραμένει ασαφές ποιος θα πληρώσει για το νυφικό. Κάποιοι αναφέρουν ότι θα πληρωθεί από τα προσωπικά funds του γαμπρού, άλλοι ότι θα το πληρώσει η ίδια η Markle. Πάντως, αυτό που θα πληρώσουν σίγουρα οι Βρετανοί φορολογούμενοι είναι τα έξοδα της ασφάλειας, που αναμένεται να φτάσουν τα 33,856 εκατ. ευρώ.