ΔΙΕΘΝΕΣ
28/04/2020 20:21 EEST

Τραμπ: Διάταγμα για τις υποχρεώσεις εργοδοτών σε εργαζομένους, αν ασθενήσουν

Oι επιχειρήσεις που ξαναρχίζουν τη λειτουργία τους χρειάζεται να προστατευθούν από τυχόν αγωγές που ίσως να καταθέσουν οι εργαζόμενοί τους στην περίπτωση που ασθενήσουν.

MANDEL NGAN via Getty Images

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα υπογράψει αργότερα σήμερα ένα διάταγμα που θα ρυθμίζει το ζήτημα της ευθύνης των εργοδοτών απέναντι στους εργαζομένους τους εν μέσω της πανδημίας, όπως μετέδωσε το Reuters.

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο Οβάλ Γραφείο με τον κυβερνήτη της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι το διάταγμα αυτό θα αφορά την αλυσίδα παραγωγής κρέατος και ότι η κυβέρνηση συνεργάζεται με την εταιρεία παραγωγής πουλερικών Tyson Foods Inc.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές και βουλευτές έχουν δηλώσει ότι οι επιχειρήσεις που ξαναρχίζουν τη λειτουργία τους χρειάζεται να προστατευθούν από τυχόν αγωγές που ίσως να καταθέσουν οι εργαζόμενοί τους στην περίπτωση που ασθενήσουν. Θεωρούν μάλιστα ότι αυτό είναι αναγκαία προϋπόθεση ώστε οι εταιρείες να αισθάνονται ασφαλείς όταν επαναλειτουργήσουν.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τσακ Σούμερ, σε μια συνέντευξη Τύπου που αφορούσε κυρίως τους μετανάστες οι οποίοι εργάζονται στον τομέα της υγείας, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις πιέσεις που ασκεί ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ ώστε να προστατευθούν οι εταιρείες.

«Μας λέει ότι αν ένας ιδιοκτήτης πει σε έναν εργαζόμενο ότι θα πρέπει να δουλεύει δίπλα σε έναν ασθενή χωρίς να φοράει μάσκα, δεν θα είναι υπεύθυνος; Αυτό δεν είναι λογικό» σχολίασε.

 

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)