Τραγωδίες στους δρόμους Αθήνας: 21 νεκροί σε ένα μήνα

Τραγωδίες στους δρόμους Αθήνας: 21 νεκροί σε ένα μήνα
EUROKINISSI

Δεν έχουν τέλος τα θανατηφόρα τροχαία στους δρόμους της Αθήνας. Κατά το μήνα Απρίλιο, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, σημειώθηκαν 445 τροχαία ατυχήματα με 528 παθόντες και ειδικότερα: 20 θανατηφόρα με 21 νεκρούς, 7 σοβαρά με 7 σοβαρά τραυματίες, 418 ελαφρά με 500 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών, ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 18.258 παραβάσεις από τις οποίες 781 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά, βεβαιώθηκαν:

657 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 103 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,

1.968 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,

335 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,

418 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,

447 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και,

887 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Δημοφιλή