Τρία συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας κατά των μέτρων που πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται στη Βουλή

Τρία συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας κατά των μέτρων που πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται στη Βουλή
EUROKINISSI

Συλλαλητήριο πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο που τίθεται σήμερα, Πέμπτη προς ψήφιση στη Βουλή.

Όπως υποστηρίζει το ΠΑΜΕ, το Πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει δεκάδες αντιλαϊκά μέτρα που διαψεύδουν την κυβέρνηση όσον αφορά τα περί επαναφοράς των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων μετά το τέλος των μνημονίων, αντιθέτως ανοίγει το δρόμο για νέες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις.

Το ΠΑΜΕ ζητάει, μεταξύ άλλων, επαναφορά και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, καθώς και να μη γίνεται κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή όπου οι διαδηλωτές έμειναν για λίγη ώρα φωνάζοντας συνθήματα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Παράλληλα η ΑΔΕΔΥ η οποία έχει προκηρύξει Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12:00 ώρα το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου πραγματοποιεί επίσης συλλαλητήριο ενώ στη 1 το μεσημέρι το δικό τους ραντεβού είχαν δώσει τα Πρωτοβάθμια Σωματεία στην πλατεία Κολοκοτρώνη.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή