ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/02/2018 16:57 EET

Τροχαίο με την Porsche: Αποζημίωση 3,3 εκατ. ευρώ ζητούν Πατμάνογλου και συγγενείς. Η πρόταση της ασφαλιστικής

Eurokinissi

Συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο η αγωγή αποζημίωσης για ψυχική οδύνη της οικογένειας της 33χρονης Αποστολίας Πατμάνογλου, που έχασαν τη ζωή τους μαζί με τον ανήλικο γιο της, Παύλο, πριν από έναν χρόνο, στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Γιώργος Βακάκης «καρφώθηκε» με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω στο σταθμευμένο σε πάρκινγκ όχημα, που επέβαιναν η μητέρα με το παιδί.

Η αγωγή υπογράφεται από τον Υπάτιο Πατμάνογλου, σύζυγο και πατέρα των δύο θυμάτων και συγγενικά τους πρόσωπα και στρέφεται σε βάρος των κληρονόμων του οδηγού τού αυτοκινήτου που, επίσης, έχασε τη ζωή του στο τροχαίο, αλλά και σε βάρος της ασφαλιστικής εταιρείας, με την αξίωση συνολικής αποζημίωσης περίπου 3,3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Πατμάνογλου παραστάθηκε στη σημερινή διαδικασία, κατά την οποία η συνήγορος της ασφαλιστικής τού υπαίτιου οχήματος δήλωσε ότι η εντολή της είναι να συνομολογήσει υπαιτιότητα και να παρασταθεί μέχρι του ποσού των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι το μέγιστο της ασφαλιστικής κάλυψης.

Το τροχαίο έγινε τον Φεβρουάριο του 2017, όταν ο Γιώργος Βακάκης με συνοδηγό τον Ανδρέα Γεωργακόπουλο, ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του, οδηγώντας με ταχύτητα που άγγιζε τα 320 χιλιόμετρα την ώρα, φαίνεται να έχασε τον έλεγχο του οχήματος όταν πάτησε φρένο με αποτέλεσμα να εισέλθει ανεξέλεγκτο με μπλοκαρισμένους τροχούς στο πάρκινγκ του 82ου χιλιομέτρου της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, όπου η 33χρονη και το αγοράκι της περίμεναν μέσα στο σταθμευμένο αυτοκίνητό τους τον κ. Πατμάνογλου. Από τη σφοδρή πρόσκρουση των δύο οχημάτων βρήκαν ακαριαίο θάνατο και οι τέσσερις επιβαίνοντες σε αυτά.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post