ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
01/02/2018 20:34 EET | Updated 01/02/2018 20:40 EET

Τσακαλώτος: Δεν χρειάζεται προληπτική γραμμή στήριξης. Μείωση επιτήρησης μετά τον Αύγουστο

Eurokinissi

Αυτό που επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση για την περίοδο μετά τον Αύγουστο είναι μια αλλαγή επιτήρησης, η οποία σταδιακά θα είναι περισσότερο για τους στόχους, επιτρέποντας βαθμούς ελευθερίας για το πώς θα επιτυγχάνονται αυτοί οι στόχοι, δήλωσε στον Alpha ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος- προσθέτοντας ότι δεν χρειάζεται προληπτική γραμμή στήριξης.

Όπως σημείωσε στόχος της κυβέρνησης είναι να πείσει ότι μέχρι την άνοιξη θα έχει το δικό της πρόγραμμα, «και τότε θα μπορούμε να έχουμε ιδιοκτησία...η μεγάλη αλλαγή θα είναι ότι θα παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό το δικό μας πρόγραμμα».

Η βασική διαφορά, όπως είπε, θα είναι η μετάβαση από ένα καθεστώς στο οποίο η επιτήρηση αφορά και στους στόχους αλλά και στο πώς αυτοί επιτυγχάνονται (το «πώς να το κάνετε»), σε ένα καθεστώς επιτήρησης το οποίο θα αφορά μεν στους στόχους, αλλά το πώς αυτοί θα επιτυγχάνονται θα καθορίζεται με βάση το ελληνικό πρόγραμμα. «Δεν θα υπάρχει μια κατάσταση, που είχαμε επιτήρηση και μετά δεν θα έχουμε» τόνισε, προσθέτοντας ότι « αυτή σιγά- σιγά θα μειώνεται».

«Το σημαντικό είναι να βγει η χώρα από την τεχνική βοήθεια, να είναι μια κανονική χώρα χωρίς πρόγραμμα. Μπαίνεις σε ένα πρόγραμμα για να βγεις από αυτό» είπε σχετικά. 

Διαβάστε επίσης: 

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Σε τροχιά ανάκαμψης η οικονομία. Η έξοδος στις αγορές δεν σημαίνει το τέλος της εποπτείας και της λιτότητας

«Εμείς είχαμε μια στρατηγική, από το καλοκαίρι του 2015. Χωρίσαμε, ό,τι είχαμε να κάνουμε σε τρία καλάθια: Αυτά που έχουμε συμφωνήσει, τα πράγματα που είναι υπό διαπραγμάτευση, και αυτά που είναι στο παράλληλο πρόγραμμα, που θέλουμε να κάνουμε», ανέφερε, απαντώντας σε ερώτηση για το γρήγορο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Αναφερόμενος στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, για τους δείκτες, οι οποίοι δείχνουν σαφή βελτίωση, είπε ότι «Νομίζω ότι εκτός από τα στοιχεία στην επιφάνεια, που βλέπει ο κόσμος, είναι και τα ”βαθιά” στοιχεία που λένε οι οικονομολόγοι, δηλαδή , τι γίνεται στην πραγματική οικονομία».Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post