Τσεχία: Πέθανε λαϊκή τραγουδίστρια που κόλλησε εσκεμμένα κορονοϊό

«Σε περίπου 10 λεπτά τελείωσαν όλα. Πνίγηκε μέχρι θανάτου».
Anadolu Agency via Getty Images

Μια λαϊκή τραγουδίστρια από την Τσεχία πέθανε από κορονοϊό, που κόλλησε σκόπιμα, όταν νόσησαν ο γιος και ο σύζυγός της.

Η 57 ετών Χάνα Χόρκα ήταν ανεμβολίαστη και είχε δημοσιεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αναρρώνει αφού βρέθηκε θετική στην Covid-19. Ωστόσο δύο ημέρες αργότερα πέθανε, όπως δήλωσε ο γιος της στο BBC.

Ο γιος της, Γιαν Ρεκ, είπε ότι η μητέρα του μολύνθηκε σκόπιμα όταν εκείνος και ο πατέρας του νόσησαν, επειδή ήθελε να βγάλει το σχετικό πάσο που θα της επέτρεπε να έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένους χώρους.

«Πνίγηκε μέχρι θανάτου»

Ο Ρεκ και ο πατέρας του κόλλησαν και οι δύο Covid-19 τα Χριστούγεννα, παρόλο που ήταν πλήρως εμβολιασμένοι. Αλλά είπε ότι η μητέρα του αποφάσισε να μην μείνει μακριά τους, προτιμώντας αντ′ αυτού να εκτεθεί στον ιό.

«Θα έπρεπε να είχε απομονωθεί για μια εβδομάδα γιατί βγήκαμε θετικοί. Αλλά ήταν μαζί μας όλη την ώρα», είπε.

Η μητέρα του ήταν μέλος ενός από τα παλαιότερα τσέχικα λαϊκά συγκροτήματα, του Asonance. Ήθελε να κολλήσει Covid-19, ώστε να υπάρχουν λιγότεροι περιορισμοί στις μετακινήσεις της, όπως εξήγησε ο γιος της.

Δύο μέρες πριν πεθάνει έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αναρρώνει: «Τώρα θα υπάρχει θέατρο, σάουνα, συναυλία» είχε αναφέρει.

Το πρωί της Κυριακής, την ημέρα που πέθανε, η Χόρκα είπε ότι αισθανόταν καλύτερα και ντύθηκε για να πάει μια βόλτα. Αλλά μετά άρχισε να πονάει η πλάτη της και έτσι πήγε να ξαπλώσει στην κρεβατοκάμαρά της.

«Σε περίπου 10 λεπτά τελείωσαν όλα», είπε ο γιος της. «Πνίγηκε μέχρι θανάτου».

Αν και δεν ήταν εμβολιασμένη, ο Γιαν Ρεκ τόνισε ότι η μητέρα του δεν πίστευε σε θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τα εμβόλια.

«Η φιλοσοφία της ήταν ότι προτιμούσε να κολλήσει τον Covid-19 παρά να εμβολιαστεί. Όχι ότι θα μας βάλουν μικροτσίπ ή άλλα τέτοια», είπε.

Αγωνίζεται για τον εμβολιασμό η Τσεχία

Ο αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 στην Τσεχία έφτασε σε νέο ημερήσιο υψηλό ρεκόρ την Τετάρτη, με 28.469 κρούσματα.

Η κυβέρνηση εισήγαγε πρόσφατα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της αύξησης των κρουσμάτων, συμπεριλαμβανομένων υποχρεωτικών εξετάσεων για υπαλλήλους και μαθητές.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Πράγα και σε άλλες πόλεις κατά της πιθανής επιβολής υποχρεωτικού εμβολιασμού για ορισμένα τμήματα της κοινωνίας. Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα τα σχέδιά της.

Περίπου το 63% του συνολικού πληθυσμού της Τσεχικής Δημοκρατίας έχει εμβολιαστεί πλήρως, σε σύγκριση με τον μέσο όρο του 69% σε ολόκληρη την ΕΕ.

Πηγή: BBC

Popular in the Community