ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/04/2015 06:14 EEST | Updated 29/04/2015 10:41 EEST

«Γεια σου πρόεδρε». «Γεια σου Άκη». Σημίτης, Βενιζέλος και Βάσω Παπανδρέου στην δίκη Τσοχατζόπουλου. Διακοπή για τις 13 Μαΐου

Eurokinissi

Μετ'εμποδίων διεξήχθη την Τετάρτη η δίκη του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Μετά την αποχώρηση του πρώην πρωθυπουργού,. Κ.Σημίτη, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Βενιζέλου, και της Βάσως Παπανδρέου, το δικαστήριο διέκοψε μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στα εφετεία.

Αφού έγινε έλεγχος με τα ειδικά σκυλιά, οι δικαστές ανέβηκαν στην έδρα για να ανακοινώσουν ότι η δίκη διακόπτεται για τις 13 Μαΐου επειδή συγγενικό πρόσωπο μιας δικαστή ασθένησε ξαφνικά και εκείνη πρέπει να πάει στο νοσοκομείο.

Αυτό είχε αποτέλεσμα να μη μπορεί να ολοκληρωθεί η κατάθεση μάρτυρα που είχε ήδη ξεκινήσει και το δικαστήριο να διακόψει για τη μεθεπόμενη Τετάρτη, οπότε και θα συνεχιστεί με την κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σημειώνεται ότι σήμερα Τετάρτη προσήλθαν ως μάρτυρες ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και η πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου, ενώ δεν εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος, όπως και οι προηγούμενοι, είχε κληθεί ως μάρτυρας.

Ο κ. Σημίτης, ο κ. Βενιζέλος και η κα Παπανδρέου είχαν κληθεί από το δικαστήριο, που έκανε δεκτό σχετικό αίτημα του κατηγορούμενου Άκη Τσοχατζόπουλου, που ζητούσε να εξεταστούν τα πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ, σχετικά με τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων για τις οποίες ο ίδιος κατηγορείται ότι πήρε μίζες.

«Γεια σου πρόεδρε» είπε μέσα στο δικαστήριο ο Άκης Τσοχατζόπουλος όταν ο κ. Σημίτης προσήλθε στο βήμα του μάρτυρα.

«Γεια σου Άκη» απάντησε ο κ. Σημίτης.

Το ίδιο επαναλήφθηκε λίγο αργότερα, όταν στη θέση του κ. Σημίτη βρισκόταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος.

«Γεια σου Βαγγέλη» του είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Τελικά το δικαστήριο όρισε να προσέλθουν ξανά για να καταθέσουν ο κ. Σημίτης και ο κ. Βενιζέλος στις 13 Μαΐου, καθώς δεν τους εξέτασε σήμερα Τετάρτη. Το δικαστήριο όρισε επίσης ότι θα καταθέσουν στις 20 Μαΐου η κα Βάσω Παπανδρέου και ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Παράλληλα, είχαν κληθεί ως μάρτυρες σήμερα οι πρώην ανώτατοι στρατιωτικοί που συμμετείχαν στο ΚΥΣΕΑ, Αθανάσιος Τζογάνης, Μανούσος Παραγκιουδάκης, Γιώργος Ιωαννίδης, οι οποίοι και εμφανίστηκαν. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όρισε ότι θα καταθέσουν στις 27 Μαΐου, οπότε και θα ξαναεμφανιστούν.

Photo gallery Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων See Gallery