Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση έχει μέτωπο με τη συμμορίτικη ασυδοσία

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση έχει μέτωπο με τη συμμορίτικη ασυδοσία

Με την φράση «δεν θα επιτρέψουμε η Ελλάδα να γίνει Κολομβία» ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για τα «συκοφαντικά», όπως τα χαρακτήρισε, δημοσιεύματα των εφημερίδων «Βήμα», «Νέα», «Παραπολιτικά»). Μάλιστα, κατηγόρησε την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ταυτίζεται και βρίσκεται «σε αγαστή συνεργασία» με τα συμφέροντα Μαρινάκη και υπενθύμισε όσα έλεγε στην Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την συζήτηση της υπόθεσης Καμμένου. Ουσιαστικά η κυβέρνηση βρίσκεται σε διμέτωπο με τον Β. Μαρινάκη και τη ΝΔ.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν οξύτατος για τις πράξεις του Β. Μαρινάκη και την πρωτοβουλία του εφοπλιστή να του τηλεφωνήσει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή και να του ζητά να του πει ποιος γράφειμ τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού! Πάντως ο Δ. Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε ότι «πρώτον, για όλες τις ανακοινώσεις του γραφείου του πρωθυπουργού την τελική ευθύνη την έχει ο πρωθυπουργός. Και δεύτερον ότι τόσο εγώ όσο και ο πρωθυπουργός θα συνεχίσουμε να κυκλοφορούμε ελεύθεροι στο δρόμο».
Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό του Β. Μαρινάκη ως «ναρκέμπορου», ο οποίος ενόχλησε τον κατηγορούμενο για υπόθεση ναρκωτικών επιχειρηματία, ο Δ. Τζανακόπουλος δήλωσε εμφατικά: «η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει αργά ή γρήγορα αν ο χαρακτηρισμός «ναρκέμπορος» ήταν λανθασμένος».

«Συμμορίτικη ασυδοσία»

«Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι αυτή η κυβέρνηση έχει μέτωπο με την συμμορίτικη ασυδοσία, την αυταρέσκεια και την προσβλητική για τη δημοκρατία αλαζονεία αυτού του συστήματος οικονομικής και πολιτικής εξουσίας. Η κυβέρνηση αυτή λοιπόν ούτε απειλείται, ούτε έχει συνηθίσει να συνομιλεί με όρους νύχτας», υπογράμμισε ο Δ. Τζανακόπουλος και επεσήμανε ότι ο Β. Μαρινάκης:


-«διώκεται ποινικά από την ελληνική δικαιοσύνη για βαρύτατες ποινικές υποθέσεις – και για εμπορία ναρκωτικών»
-«ενορχηστρώνει με επαναλαμβανόμενα χυδαία και συκοφαντικά δημοσιεύματα την επίθεση κατά της σημερινής κυβέρνησης σε αγαστή συνεργασία με την ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη»
-«έχει μετατρέψει ένα ιστορικό συγκρότημα του ελληνικού τύπου σε σκουπιδότοπο».
«Πρέπει να το βάλει αυτό καλά στο μυαλό του ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται, ούτε ντιλάρει με επιχειρηματίες. Ανακοινώνουμε λοιπόν ότι τα άθλια δημοσιεύματα τόσο του Βήματος όσο και των Παραπολιτικών δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητα. Όπως και κανένα άλλο συκοφαντικό δημοσίευμα στο εξής.
Έχουμε ήδη κινήσει τις νομικές διαδικασίες και σκοπεύουμε να καταθέσουμε μήνυση και αγωγή τόσο κατά του Β. Μαρινάκη όσο και κατά του κ. Κουρτάκη, ο οποίος με εκβιαστικά δημοσιεύματα προαναγγέλλει με τρόπο που θυμίζει εκβιαστή του χειρίστου είδους δήθεν αποκαλύψεις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε κατηγορηματικά: «η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνει Κολομβία».

«Αγαστή συνεργασία» Μητσοτάκη - Μαρινάκη

Ο Δ. Τζανακόπουλος υπενθύμισε ότι ο Κ. Μητσοτάκης «επισήμως έχει ταυτίσει τον εαυτό του με τον Β. Μαρινάκη», καθώς κατά την πρόταση για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής κατά του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου «εξηγούσε ότι αν πληγεί ο επιχειρηματίας πλήττεται και ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ:


1) να μας εξηγήσει το λόγο αυτής της ταύτισης
2) να σταματήσει να καλύπτει και να προστατεύει τον διωκόμενο επιχειρηματία.

«Ενημερώνουμε τον Β. Μαρινάκη και τους συνεργάτες του ότι αν θεωρούν ότι μια άλλη κυβέρνηση θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα τους ή θα εξασφαλίσει μια καλύτερη μεταχείριση, ο ελληνικός λαός θα τους απογοητεύσει ξανά», κατάληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τρία θετικά μηνύματα από ΟΟΣΑ

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε «το θάψιμο» από συγκεκριμένα ΜΜΕ της επίσκεψης Γιούνκερ, του τελευταίου Eurogroup και της επίσκεψης του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ Μιγκέλ Άνχελ Γκουρία. Ο Δ. Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι ο Μ. Α. Γκουρία «επιβεβαίωσε εκ νέου ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα:
-έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της
-έχει ολοκληρώσει την δημοσιονομική προσαρμογή
-και πλέον μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον».

«Θάβουν» τις θετικές ειδήσεις


Αυτά που είπαν στην Ελλάδα Γιούνκερ και Γκουρία «δεν ταιριάζουν καθόλου με τις ιστορίες κατάρρευσης και καταστροφής που αναπαράγονται σχεδόν καθημερινά τόσο από τα αντιπολιτευόμενα μέσα όσο και από την ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη. Αυτός είναι και ο λόγος που μεγάλη μερίδα του τύπου αποφάσισε ότι δεν είχε λόγο να προβάλει την επίσκεψη, τις δηλώσεις αλλά και την ομιλία του Κ. Γιούνκερ – η οποία σημειωτέον ήταν η πρώτη ομιλία Ευρωπαίου αξιωματούχου στο ελληνικό κοινοβούλιο. Το ίδιο φυσικά συνέβη και με την συνεδρίαση του Eurogroup της προηγούμενης Παρασκευής όπου επίσης δεν απασχόλησε ιδιαίτερα καθώς δεν επιβεβαίωσε τα τρομοκρατικά σενάρια σύμφωνα με τα οποία το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης που παρουσιάστηκε εκεί θα μας επιστρεφόταν ως απαράδεκτο».


Ο Δ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι το ελληνικό σχέδιο ανάπτυξης που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος «χαιρετίστηκε από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, ενώ καθορίστηκαν και οι ημερομηνίες σταθμοί για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, την ρύθμιση του ελληνικού χρέους και την συμφωνία για τη μεταπρογραμματική εποπτεία, το καθεστώς της οποίας θα προσομοιάζει με το αντίστοιχο όλων των χωρών που εξήλθαν από τη διαδικασία των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής». Βέβαια όλα αυτά θα οριστικοποιηθούν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου όπου αναμένεται να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις για την καθαρή έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια.
Ο Δ. Τζανακόπουλος αντιπαρέβαλε την προοπτική της καθαρής εξόδου με το success story της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, η οποία «θεωρούσε έξοδο από το πρόγραμμα την πιστοληπτική γραμμή». Μάλιστα υπενθύμισε ότι η πιστοληπτική γραμμή «υπήρχε μόνο στην φαντασία της τότε κυβέρνησης, καθώς ποτέ δεν είχε τεθεί ούτε καν ως σενάριο από τη μεριά των δανειστών, οι οποίοι ήδη από τον Ιούνιο του 2014 θεωρούσαν ότι το 2ο πρόγραμμα είχε βγει αναντίστρεπτα εκτός πορείας».

Πηγές ΝΔ για τις δηλώσεις Τζανακόπουλου

Πηγές ΝΔ σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφέρουν τα εξής: «Είναι αδιανόητο και πρωτοφανές το γραφείο του πρωθυπουργού σε ένα κράτος δικαίου να χαρακτηρίζει ”ναρκέμπορο” οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη».

Τι απαντά το Μαξίμου

«Αδιανόητο είναι να λειτουργεί το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ως γραφείο Τύπου του κ. Μαρινάκη», απάντησε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στις «πηγές» της Ν. Δ.

Εναντίον του αναπληρωτή εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού στρέφεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή όσα είπε για το τηλεφώνημα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, τονίζοντας ότι ταυτίστηκε πλήρως με τον επιχειρηματία.

«Σε σημερινή συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ, Ν. Ρωμανός, αφού πρώτα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χυδαιολογεί, ταυτίστηκε πλήρως με τον κ. Β. Μαρινάκη, δηλώνοντας ότι είναι δικαίωμά του να τηλεφωνεί νύχτα στο προσωπικό τηλέφωνο ενός υπουργού. Δεν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία για το πώς αντιλαμβάνεται η ΝΔ τη σχέση κυβέρνησης και επιχειρηματιών. ’Αλλωστε, τα έργα και οι ημέρες της, το έχουν αποδείξει, όλα αυτά τα χρόνια. Ως προς τον ίδιο τον κ. Ρωμανό, μετά από τη δημόσια κατάθεση τέτοιων διαπιστευτηρίων, αναμένουμε τάχιστα την κομματική του αναβάθμιση» επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοφιλή