ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20/06/2018 14:44 EEST

Τζανακόπουλος: Καλά ξεμπερδέματα στους συνομωσιολόγους για το Μακεδονικό

SOOC

«Καλά ξεμπερδέματα» ευχήθηκε στους συνομωσιολόγους που μιλούν για ανταλλαγή χρέους –λύσης στο Μακεδονικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας ότι «είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον ακροδεξιό εκφυλισμό της ΝΔ».

Αναφερόμενος στις φήμες περί «συναλλαγής και ανταλλαγής» της λύσης του Μακεδονικού με την ρύθμιση του χρέους ο Δ. Τζανακόπουλος επεσήμανε πως «το μόνο που κάνουν είναι να εκθέτουν αυτούς που τις διασπείρουν». «Οι φήμες αυτές φανερώνουν την άγνοια για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη» τόνισε και πρόσθεσε: «κυριότερα όμως φανερώνει ότι έχουν αποδεχθεί ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει θετική ρύθμιση για το χρέος και σπεύδουν τώρα να απομειώσουν αυτήν την επιτυχία. Αφού εξαντλήθηκε η κινδυνολογία περνάνε στο σύμπαν του παραλογισμού και του ανορθολογισμού. Τους ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα».

Ο Κ. Μητσοτάκης νομιμοποιεί τη φασιστική βία

Ο Δ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι νομιμοποιεί τη φασιστική ρητορεία και τις φασιστικές πρακτικές. «Οι δυνάμεις στις δυο χώρες που εχθρεύονται τη συμφωνία, έχουν κοινή βάση επιχειρημάτων: Πατριδοκαπηλία, αλλοίωση της Ιστορίας και άκρατο λαϊκισμό» τόνισε και πρόσθεσε:«ΝΔ και VMRO όχι μόνο αγνοούν την ιστορική τους ευθύνη για τη διαιώνιση του προβλήματος αλλά σήμερα, υπό την ηγεμονία ακροδεξιών ομάδων στο εσωτερικό τους, προσπαθούν να παίξουν το χαρτί του διχασμού ανάμεσα σε δήθεν πατριώτες και δήθεν προδότες».

Αναφερόμενος στις επιθέσεις κατά υπουργών με πρωταγωνιστές στελέχη της ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΝΔ δεν θα ακολουθήσει την ηγεσία της και μερίδα του τύπου που υποστηρίζει τη χρυσαυγίτικη μετάλλαξη του ιστορικού κόμματος της κεντροδεξιάς. Οι προβοκατόρικες ενέργειες των τελευταίων ημερών δεν μπορούν να δημιουργήσουν εικόνα εθνικού διχασμού».

Ωστόσο επεσήμανε την σιωπή του Κ. Μητσοτάκη λέγοντας πως «συνεπάγεται ότι τα περιθωριακά περιστατικά των τελευταίων ημερών οργανώνονται κατ’εντολήν και με την πλήρη κάλυψή του. Με τη στάση του νομιμοποιεί αντικειμενικά τη φασιστική ρητορεία και πρακτικές. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον ακροδεξιό εκφυλισμό της ΝΔ».

Το πλαίσιο της λύσης για το χρέος

Ο Δ. Τζανακόπουλος περιέγραψε την λύση που θα δοθεί αύριο για το ελληνικό δημόσιο χρέος λέγοντας πως «το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η απόφαση είναι αυτό του Eurogroup της 15/06/2017: ανώτατο ετήσιο όριο ακαθάριστων χρηματοδοτικών αναγκών στο 15% του ΑΕΠ και προσδιορισμό μέτρων που καθιστούν το χρέος βιώσιμο στο βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο-και μακροπρόθεσμο επίπεδο». Το κριτήριο είναι η λύση να είναι πειστική για τις αγορές και να εμπεδώσει το αξιόχρεο της Ελλάδας δηλαδή να αποτελέσει την τελευταία πράξη για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακόμη ο Δ. Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε ότι «η λειτουργία του μηχανισμού παρακολούθησης της ελληνικής οικονομίας για την περίοδο μετά το πρόγραμμα δεν προβλέπει μέτρα, δεν συνδέεται με χρηματοδότηση και εκταμιεύσεις, δεν προβλέπει κανενός είδους καταναγκασμό και δεν έχει ουδεμία σχέση με το μηχανισμό πειθάρχησης των μνημονίων».

Sponsored Post