Βίντεο: Ο Τζέισον Μομόα ξυρίζει το κεφάλι του για το περιβάλλον

Γεννημένος στη Χαβάη, ο ηθοποιός τρόμαξε βλέποντας την ποσότητα απορριμμάτων στον ωκεανό που διαβρέχει την πατρίδα του.
Leon Bennett via Getty Images

Με ένα εντυπωσιακό νέο λουκ σηματοδότησε ο Τζέισον Μομόα την ανεπίσημη έναρξη του φθινοπώρου, αυτή την εβδομάδα.

Ο σταρ του Aquaman μοιράστηκε στο Instagram ένα βίντεο, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, στο οποίο φαίνεται να ξυρίζει τα μαλλιά του, που έφταναν μέχρι τους ώμους του. «Ποτέ δεν ένιωσα τον άνεμο να περνάει μέσα από αυτά τα σημεία», λέει γελώντας στην κάμερα, ενώ στα χέρια του κρατά τις κουρεμένες πλεξούδες του.

Ωστόσο, η στροφή στην εμφάνιση του Μομόα, στοχεύει σε κάτι πιο σπουδαίο. Μέσα από αυτή του την ενέργεια ο ηθοποιός ελπίζει να ευαισθητοποιήσει τους θαυμαστές του σε ό,τι σχετίζεται με τις επιπτώσεις που έχουν στο περιβάλλον τα πλαστικά μιας χρήσης. Γεννημένος στη Χαβάη, ο Μομόα, ομολογεί ότι τρόμαξε όταν είδε τη «θλιβερή» ποσότητα απορριμμάτων στον ωκεανό που διαβρέχει την πατρίδα του.

«Έχω βαρεθεί τα πλαστικά μπουκάλια, τα πλαστικά πιρούνια και όλα αυτά τα πλαστικά σιμπράγκαλα, που απλώς καταλήγουν στη γη μας και τον ωκεανό μας», εξηγεί ο σταρ.

Ο Μομόα, ο οποίος το 2019 ξύρισε τα γένια του για τον ίδιο σκοπό, πρότεινε στους θαυμαστές του να επιλέξουν επαναχρησιμοποιούμενα σκεύη και να απορρίψουν τα πλαστικά μπουκάλια και φαγητοδοχεία.

Στη λεζάντα κάτω από το βίντεο, ορκίστηκε να «προστατεύει όσο το δυνατόν περισσότερο τον πλανήτη και τους ωκεανούς μας».

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι κάθε χρόνο περίπου 19 δισεκατομμύρια κιλά πλαστικών απορριμμάτων καταλήγουν στους ωκεανούς.

Σε συνέντευξή της στην HuffPost το 2017, η περιβαλλοντική μηχανικός Τζένα Τζάμπεκ, προειδοποίησε ότι ο αριθμός αυτός επρόκειτο να διπλασιαστεί μέχρι το 2025, εκτός εάν εφαρμοστούν νέα μέτρα για τον περιορισμό των σκουπιδιών παγκοσμίως.

Δημοφιλή