Τζέσικα Μπίελ: Δεν είμαι κατά του εμβολιασμού

Η απάντηση στη φωτογραφία μαζί με τον Ρομπερτ Φ. Κένεντι Τζ. και η θύελλα αντιδράσεων στο Τουίτερ.

Η Τζέσικα Μπίελ διευκρίνισε τη στάση της απέναντι στον εμβολιασμό, μετά τις αντιδράσεις για τη φωτογραφία μαζί με τον Ρομπερτ Φ. Κένεντι Τζ. και τη «μάχη» τους κατά της νομοθεσίας της Καλιφόρνια για τους εμβολιασμούς, με αφορμή την επιδημία ιλαράς που πλήττει τη Νέα Υόρκη.

Σε μια σειρά από φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν πρώτα στον ιστότοπο Jezebel, οι δυο τους πόζαραν με ακτιβιστές, νομοθέτες και άλλους ανθρώπους που τάσσονται κατά του εμβολιασμού. Μάλιστα, σε μια φωτογραφική λεζάντα, ο Κένεντι αποκαλεί την Μπίελ «θαρραλέα». «Σας παρακαλώ, πείτε ευχαριστώ στη θαρραλέα Τζέσικα Μπίελ για μια παραγωγική μέρα στη Βουλή της Καλιφόρνια», έγραψε ο Κένεντι.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι φωτογραφίες και τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως το Τουίτερ, η Μπίελ προσπάθησε να ξεκαθαρίσει τη θέση της, στο λογαριασμό της στο Instagram.

«Δεν είμαι κατά του εμβολιασμού. Στηρίζω τα παιδιά που εμβολιάζονται και τις οικογένειες που έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν σε ιατρικές αποφάσεις για τα παιδιά τους, μαζί με τους γιατρούς», έγραψε η ηθοποιός στο Instagram.

Η Μπίελ γράφει ότι βρέθηκε σε συγκέντρωση στο Σακραμέντο για να μιλήσει στους νομοθέτες της Καλιφόρνια για μια προτεινόμενη νομοθεσία, εξηγώντας την ανησυχία της για τις ιατρικές απαλλαγές από τα εμβόλια. «Κάποιοι καλοί μου φίλοι έχουν παιδί με μια ιατρική κατάσταση που δικαιολογεί την απαλλαγή από τα εμβόλια και αν περάσει αυτός ο νόμος, θα επηρεάσει τη δυνατότητα της οικογένειας να φροντίσουν το παιδί τους σε αυτή την πολιτεία. Γι’αυτό μίλησα με τους νομοθέτες και κατέθεσα εναντίον αυτής της νομοθεσίας. Οχι επειδή δεν πιστεύω στους εμβολιασμούς, αλλά επειδή πιστεύω στο να δίνω στους γιατρούς και τις οικογένειές τους την ικανότητα να αποφασίζουν τι είναι καλύτερο για τους ασθενείς τους και την ικανότητα να παρέχουν αυτή τη θεραπεία», εξηγεί η Μπίελ.

Παρόλο που η Μπίελ και ο σύζυγός της Τζάστιν Τίμπερλεϊκ δήλωσαν το 2015 ότι δεν επιθυμούσαν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, εκείνη ποτέ δεν έχει μιλήσει δημοσίως για τον εμβολιασμού. Ωστόσο, ο Κένεντι επιβεβαίωσε ότι η ηθοποιός είναι πράγματι «πολύ αναστατωμένη για αυτό το ζήτημα».

Οι αντιδράσεις στο Τουίτερ:

Πηγή: Variety