Βάλε ένα προφυλακτικό στη μύτη και βγάλε το απ' το στόμα! Το πιο ανόητο και επικίνδυνο challenge επέστρεψε

Βάλε ένα προφυλακτικό στη μύτη και βγάλε το απ' το στόμα! Το πιο ανόητο και επικίνδυνο challenge επέστρεψε

Για μία «νέα πρόκληση» που απευθύνεται σε έφηβους χρήστες του διαδικτύου και είναι άκρως επικίνδυνη κάνουν λόγο πολλές ιστοσελίδες στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων ακόμη και η Washington Post.

Η «νέα τρέλα» στη οποία, όπως αναφέρουν καλούνται να ενδώσουν οι χρήστες, προβλέπει την τοποθέτηση ενός ξεδιπλωμένου προφυλακτικού σε ένα από τα ρουθούνια της μύτης. Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνουν μια βαθιά εισπνοή μέχρι αυτό να βγει...από το στόμα τους. (Ναι σωστά διαβάσατε δεν πρόκειται για λάθος).

Βέβαια, η αλήθεια είναι πως αν και η πρόκληση «condom snorting challenge» είναι πραγματική δεν είναι καινούρια. Αν και η είδηση αναπαράγεται πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα και γίνεται λόγος για viral videos στα social media, η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα από αυτά είναι πολύ παλιά -ακόμη και 4 ετών, όπως γράφει το Indy100.

Ωστόσο η συζήτηση και η εκ νέου προβολή στα social media αυτής της πρόκλησης προκαλεί ανησυχία αφού δεν αποκλείεται κάποιοι να προσπαθήσουν να φέρουν σε πέρας το «condom snorting challenge» παρά τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Όπως εξήγησε πρόσφατα o Bruce Lee καθηγητής στο John Hopkins Bloomberg School of Public Health, στο Forbes «το προφυλακτικό μπορεί να κολλήσει στη μύτη ή στον λαιμό και να μπλοκάρει την αναπνοή ή να προκαλέσει πνιγμό».

Οπότε απλά...μην το δοκιμάσετε!