Βέλγιο: Ο τέως βασιλιάς παραδέχτηκε ότι έχει παιδί εκτός γάμου μετά από τεστ DNA

Μια υπόθεση που την ήξεραν λίγοι, αλλά αρνούνταν να την παραδεχτούν.
AP

Ο πρώην Βέλγος βασιλιάς Β ’παραδέχθηκε ότι είναι ο πατέρας μιας γυναίκας που γεννήθηκε μετά από μια εξωσυζυγική σχέση που είχε αναπτύξει τη δεκαετία του 60. Αναγκάστηκε να κάνει τεστ DNA για να αποδειχτεί ότι πράγματι είναι ο βιολογικός της πατέρας κι εν τέλει το αποκάλυψε και ο ίδιος.

Η υπόθεση εκκρεμούσε εδώ και μια δεκαετία, όταν η Ντέλφιν Μποέλ, καλλιτέχνης, ισχυρίστηκε ότι ο τέως βασιλιάς είναι πατέρας της.

Ο ίδιος παραιτήθηκε από τον θρόνο το 2013 για προβλήματα υγείας.

DIRK WAEM via Getty Images

Ο δικηγόρος της Μποέλ δήλωσε ότι η παραδοχή του βασιλιά έφερε ανακούφιση. Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, οι δικηγόροι του πρώην βασιλιά ανέφεραν ότι ο ίδιος είχε «μάθει τα αποτελέσματα του τεστ DNA και τα επιστημονικά συμπεράσματα δείχνουν ότι είναι ο βιολογικός πατέρας της γυναίκας. Πλέον, γίνεται το τέταρτο παιδί της.

«Η ζωή της ήταν ένας μακροχρόνιος εφιάλτης, επειδή αναζητούσε διαρκώς την ταυτότητά της», συμπλήρωσε ο δικηγόρος της Μποέλ. «Είχε έναν βιολογικό πατέρα που την απέρριπτε βίαια», ενώ εξηγεί πως έδωσε την μάχη για να μην κληροδοτηθεί αυτή η υπόθεση στα παιδιά της.

Η φήμη ότι ο βασιλιάς είχε ένα παράνομο παιδί εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1999 από μια βιογραφία για τη σύζυγό του. Ο ισχυρισμός προκάλεσε σκάνδαλο στο βασίλειο και διαρκές κουτσομπολιό στο Βέλγιο.

Η κυρία Μποέλ υποστήριξε για πρώτη φορά ότι η βασιλιάς Αλβέρτος ήταν ο βιολογικός της πατέρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης του 2005. Η σχέση με τη μητέρα της ξεκίνησε το 1966 κι έληξε το 1984, όταν ήταν ακόμα πρίγκιπας.

GETTY IMAGES

Ποιος είναι ο βασιλιάς Αλβέρτος Β;

  • Γεννήθηκε το 1934 και μπήκε στη σειρά ως δεύτερος διάδοχος του θρόνου.

  • Παντρεύτηκε την Ιταλίδα Ντόνα Πάολα Ρούφο ντι Καλάμπρια το 1959

  • Το ζευγάρι έχει δύο γιους και μια κόρη

  • Έγινε βασιλιάς τον Αύγουστο του 1993 μετά τον θάνατο του μεγαλύτερου αδελφού του, βασιλιά Βαλδουίνου.

  • Υπηρέτησε ως μονάρχης για δύο δεκαετίες μέχρι την παραίτησή του το 2013

Πηγή: BBC

Πήγαινε στην αρχική σελίδα