Βενεζουέλα: Και επισήμως υποψήφιος για νέα θητεία ο Μαδούρο

Βενεζουέλα: Και επισήμως υποψήφιος για νέα θητεία ο Μαδούρο
CARLOS BECERRA via Getty Images

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο υπέβαλε την Τρίτη την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές της 22ας Απριλίου, τις οποίας θα μποϊκοτάρει η αντιπολίτευση.

«Ιδού το σχέδιο για την πατρίδα έως το 2025, που συνίσταται στην ενίσχυση του δρόμου και της κληρονομιάς του πολυαγαπημένου μας ηγέτη Ούγκο Τσάβες (...) προς την οικονομική ευημερία» δήλωσε ο Μαδούρο παραδίδοντας τον φάκελό του στην πρόεδρο του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE) Τιμπισάι Λουσένα.

Η τελετή μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

«Ορκίζομαι να μην σας απογοητεύσω. Η νίκη μας ανήκει» δήλωσε.

Ντυμένος με το παραδοσιακό κόκκινο πουκάμισο, ο Μαδούρο επισκέφθηκε λίγο αργότερα τον τάφο του Τσάβες ο οποίος κυβέρνησε τη Βενεζουέλα από το 1999 μέχρι το 2013.

«Θα τον εκλέξουμε και πάλι, με το ψηφοδέλτιό μας θα επιλύσουμε τα προβλήματα που έχουμε» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Έκτορ Καδένας, ένας φιλοκυβερνητικός ακτιβιστής που περίμενε τον πρόεδρο έξω από τα γραφεία της CNE.

Εκμεταλλευόμενος την αποδυναμωμένη και διαιρεμένη αντιπολίτευση, ο Μαδούρο προκήρυξε εκλογές για τις 22 Απριλίου ενώ κανονικά θα έπρεπε να διεξαχθούν στα τέλη του έτους.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, DPA)

Δημοφιλή