ΔΙΕΘΝΕΣ
12/10/2018 17:59 EEST | Updated 12/10/2018 18:00 EEST

Βίντεο: Η στιγμή του ατυχήματος του πυραύλου Σογιούζ που μετέφερε αστροναύτες στον ISS

Τη στιγμή που εκδηλώθηκε το πρόβλημα που προκάλεσε το ατύχημα στον πύραυλο Σογιούζ ο οποίος μετέφερε τους δύο αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) απεικονίζει βίντεο που δημοσιοποίησε το RT.

Σημειώνεται πως το πρόβλημα εκδηλώθηκε περίπου 120 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση- αφού είχαν αποσταλεί ήδη μηνύματα πως η εκτόξευση έγινε με επιτυχία. Στο 123ο δευτερόλεπτο της πτήσης, ενεργοποιήθηκε το σύστημα εκτάκτου ανάγκης και ο κάψουλα αποκολλήθηκε από τον πύραυλο, πέφτοντας προς το έδαφος. Εν τέλει, ως γνωστόν, οι δύο αστροναύτες (ο Ρώσος κοσμοναύτης Αλεξέι Οβτσίνιν και ο Αμερικανός αστροναύτης Νικ Χέιγκ) έφτασαν σώοι στο έδαφος.

 

 

Τα Σογιούζ αποτελούν λόγο περηφάνειας για τη ρωσική αεροδιαστημική βιομηχανία, καθώς χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες, και θεωρούνται ιδιαίτερα αξιόπιστα, καθώς έχουν πολύ καλό ιστορικό ασφαλείας. Ως εκ τούτου, το ατύχημα της Πέμπτης έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας, καθώς ΜΜΕ και κοινή γνώμη απαιτούν εξηγήσεις για το περιστατικό. Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos ήδη έχει σχηματίσει επιτροπή για να διαπιστωθεί ο λόγος του ατυχήματος, και η NASA θα υποστηρίξει την έρευνα.

Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας, Ντμίτρι Ρογκόζιν, δήλωσε σε συνέντευξη ευχαριστημένος από το επίπεδο ετοιμότητας και την αντίδραση της ομάδας ελέγχου που ακολούθησε το περιστατικό.