ΔΙΕΘΝΕΣ
23/01/2018 13:51 EET

Βίντεο: Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει η «εισβολή» των αρουραίων στο Παρίσι

Christian Hartmann / Reuters

Την έκταση που λαμβάνει η «εισβολή» αρουραίων στο Παρίσι- και συγκεκριμένα στις όχθες του Σηκουάνα- υποδεικνύει βίντεο που τράβηξαν μέλη πληρώματος απορριμματοφόρου της γαλλικής πρωτεύουσας, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι πλέον τα τρωκτικά αποτελούν πλέον απειλή προς τη σωματική τους ακεραιότητα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, το βίντεο τραβήχτηκε τον προηγούμενο μήνα στην τουριστική περιοχή ανάμεσα στο Musée d’Orsay  και το Pont Royal. Σε αυτό φαίνεται ένα πολύ μεγάλο πλήθος αρουραίων να προσπαθούν να βγουν από έναν κάδο. Όπως είπε ένας από τα μέλη του πληρώματος στην Le Parisien, το σοκ του ίδιου και των συναδέλφων του ήταν τέτοιο που απλά έκλεισαν τον κάδο και συνέθλιψαν όλα τα τρωκτικά στο απορριμματοφόρο τους.

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο υπάλληλο, δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, καθώς παρατηρείται μεγάλη αύξηση των αρουραίων σε όλες τις περιοχές στις όχθες του Σηκουάνα, και η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη τόσο για τους Παριζιάνους όσο και για τους τουρίστες. «Ένας συνάδελφος μου είπε πως ένας αρουραίος πήδηξε στον λαιμό του και άλλος ένας στο χέρι του...απ’όσο γνωρίζω δεν έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου τους δάγκωσαν, αλλά δεν χρειάζεται να περιμένουμε μέχρι να χτυπήσει η τραγωδία».

Το ζήτημα είχε αρχίσει να αναδεικνύεται το 2016. Οι αρχές της πόλης «κήρυξαν πόλεμο» στα τρωκτικά, κλείνοντας πάρκα, τοποθετώντας «φιλικές προς το περιβάλλον» παγίδες και δηλητήρια και μπλοκάροντας εισόδους υπονόμων. Επίσης, τον Σεπτέμβριο δαπανήθηκαν 1,5 εκατ. ευρώ για να παραμείνει η κατάσταση υπό έλεγχο, αλλά θεωρείται ότι τα μέτρα δεν είχαν και πολλά αποτελέσματα. Κάποιοι ειδικοί εκτιμούν ότι αντιστοιχούν δύο αρουραίοι ανά κάτοικο του Παρισιού.