ΔΙΕΘΝΕΣ
26/07/2018 20:45 EEST

Βίντεο: Ο άνθρωπος που μπορεί να πεθάνει από το φως του ήλιου

Sean Gladwell via Getty Images

Εκ πρώτης όψεως, η περίπτωση του Άλεξ παραπέμπει σε ιστορίες υπερφυσικού, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή: Πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση η οποία τον καθιστά εξαιρετικά ευάλωτο στο φως του ήλιου- σε σημείο που μπορεί ακόμα και να πεθάνει από αυτό.

«Εύχομαι να ήμουν όπως όλοι οι άλλοι, αλλά δεν μπορώ» λέει ο ίδιος στο BBC.

Ο Άλεξ δεν έχει βγει έξω χωρίς προστατευτική μάσκα και ρούχα που καλύπτουν όλο του το σώμα από τότε που ήταν μωρό. Είχε γεννηθεί Μάρτιο, και τον έβγαλαν έξω τον Μάιο, μια ηλιόλουστη ημέρα. «Τον βγάλαμε έξω με το καροτσάκι και μετά από 10 λεπτά το πρόσωπό του άρχισε να βγάζει φουσκάλες» λέει η μητέρα του. «Άλλη μια ωραία ημέρα, καθόμασταν στη σκιά και πάλι καιγόταν- και σκέφτηκα ότι κάτι δεν πάει καλά».

Όπως αποδείχτηκε, είναι αλλεργικός στο φως του ήλιου- και το να είναι από μόνος του στο φως θα μπορούσε να τον σκοτώσει. Πρακτικά, ζει τη νύχτα και κοιμάται την ημέρα.

Η επιστήμονας υλικών και εφευρέτης Ζόι Λάφλιν ανέλαβε να του βρει λύση και να του αλλάξει τη ζωή, δημιουργώντας μια μάσκα προσώπου από ειδικό προστατευτικό υλικό, που μπορεί να μπλοκάρει τις ακτίνες του ήλιου- και η προσπάθειά της απέφερε καρπούς.