Βίντεο: Οργή για την αντιμετώπιση της αστυνομίας σε καυγά λευκού με αφροαμερικανό έφηβο

Κατακραυγή για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά.
YouTube/ Storyful

Ενα βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να διαλύουν έναν καυγά μεταξύ δύο εφήβων, ενός λευκού και ενός αφροαμερικανού, σε εμπορικό κέντρο του Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ έχει προκαλέσει οργή και δημόσια κατακραυγή.

Στις εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου οι αστυνομικοί εμφανίζονται να επεμβαίνουν, εστιάζοντας όλη τους την προσοχή στον νεαρό αφροαμερικανό, τον οποίον ρίχνουν στο έδαφος και του περνούν χειροπέδες ενώ ο ένας εξ αυτών τον πιέζει με το γόνατο στην πλάτη.

Ακριβώς δίπλα τους βρίσκεται το λευκό αγόρι που παρακολουθεί το σκηνικό καθισμένο στον καναπέ, χωρίς να το ενοχλεί κανείς. Λες και δεν ήταν μέρος του επεισοδίου.

Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Φιλ Μέρφι, δήλωσε την Τετάρτη ότι «η εμφάνιση μιας φυλετικά διαφορετικής μεταχείρισης είναι βαθιά, βαθιά ανησυχητική».

Δεν είναι σαφές πώς κλιμακώθηκε το επεισόδιο μεταξύ των αγοριών ή τι συνέβη με τον συλληφθέντα.

Το αστυνομικό τμήμα του Bridgewater Township, όπου ανήκουν οι δύο αξιωματικοί, διευκρίνισε με μια ανάρτηση στο Facebook ότι γνωρίζει για το βίντεο, που έχει αναστατώσει μέλη της κοινότητας, και έχει ζητήσει την συνδρομή της αρμόδιας Εισαγγελίας (της Κομητείας Σόμερσετ) για να διερευνήσει το περιστατικό.