Βιρτζίνια: Μητέρα σκότωσε τις δύο κόρες της για να εκδικηθεί τον πρώην σύζυγό της (βίντεο)

Η 37χρονη παραδέχτηκε στους ερευνητές σε μαγνητοφωνημένη συνομιλία ότι είχε σκοτώσει τα παιδιά της και στη συνέχεια είπε ότι της άξιζε η θανατική ποινή.
.
.
Fairfax County Circuit Court

Μια γυναίκα, 37 ετών, από τη Βιρτζίνια κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία των δύο νεαρών κοριτσιών της. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς πρόκειται για μια διεστραμμένη προσπάθεια να εκδικηθεί τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος σκόπευε να μετακομίσει με μια από τις κόρες του.

Η Βερόνικα Γουγκμπλάντ έχει παραδεχτεί ότι σκότωσε τα παιδιά της, τη Σάρον Κάστρο, 15 ετών και την Μπρούκλιν Γουγκμπλάντ, 5 ετών - αλλά δήλωσε αθώα λόγω ψυχικής ασθένειας.

Ωστόσο, οι ένορκοι δεν πείστηκαν ότι η ψυχική ασθένειά της ήταν ο μόνος παράγοντας των δολοφονιών.

Η επιτροπή την Τετάρτη (22/3) καταδίκασε τη Γουγκμπλάντ για δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού και δύο κατηγορίες για χρήση όπλου σε βαθμό κακουργήματος. Κατά τη διάρκεια της δίκης, η βοηθός εισαγγελέα της κομητείας Φέρφαξ, Κέλσεϊ Γκιλ, περιέγραψε τη Γουγκμπλάντ ως κακόβουλη, εγωιστική και σκόπιμη δολοφόνο.

Καθώς η έφηβη κόρη της πέθαινε, η 37χρονη τηλεφώνησε στον πρώην σύζυγό της, Ρον Γουγκμπλάντ, για να του πει ότι τον μισούσε και ότι είχε πυροβολήσει τα παιδιά. Ο ίδιος σχεδίαζε να μετακομίσει με το μικρότερο παιδί του ζευγαριού στο Μιζούρι. Η δολοφονία των παιδιών ήταν η εκδίκησή της, δήλωσαν οι εισαγγελείς, σύμφωνα με τη New York Post.

«Η υπόθεση αυτή υπερβαίνει κατά πολύ την απλή ύπαρξη ψυχικής ασθένειας», δήλωσε η Γκιλ κατά τη διάρκεια της τελικής αγόρευσης. «Αυτή η υπόθεση ξεπερνάει κατά πολύ την κατάθλιψη, το μετατραυματικό στρες, την αυτοκτονία».

Η 37χρονη είχε αγοράσει ένα πιστόλι εννέα ημέρες πριν από τους φόνους, είπε η Γκιλ στους ενόρκους. Είχε δώσει στα παιδιά της τσίχλες ύπνου για να μην μπορούν να σταματήσουν το ξέσπασμά της στο διαμέρισμά τους, στο Μακλιν της Βιρτζίνια.

Η μικρή Μπρούκλιν πέθανε στον τόπο του εγκλήματος από σφαίρα στο κεφάλι, ενώ η Σάρον πυροβολήθηκε δύο φορές - μία στην πλάτη και μία στο στήθος - αλλά έζησε αρκετά για να καλέσει το 100 και να πει ότι η μαμά της τράβηξε τη σκανδάλη. Τελικά, πέθανε στο νοσοκομείο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της δολοφόνου, δήλωσε ότι η γεννημένη στην Αργεντινή κατηγορούμενη μεγάλωσε σε συνθήκες φτώχειας και έγινε εργάτρια του σεξ αφού γέννησε τη μεγαλύτερη κόρη της σε ηλικία μόλις 16 ετών. «Ασπαζόταν μια νοτιοαμερικανική θρησκεία, της οποίας οι οπαδοί πιστεύουν ότι μπορούν να επικοινωνούν με τους νεκρούς».

Η 37χρονη παραδέχτηκε στους ερευνητές σε μαγνητοφωνημένη συνομιλία ότι είχε σκοτώσει τα παιδιά της και στη συνέχεια είπε ότι της άξιζε η θανατική ποινή.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα