ΠΟΛΙΤΙΚΗ
27/06/2018 13:22 EEST | Updated 27/06/2018 13:22 EEST

Βούτσης: Ομάδες βίας και εκφοβισμού θέλουν να επιβάλλουν κλίμα φόβου

SOOC/FILE

Ομάδες βίας και εκφοβισμού θέλουν να επιβάλλουν κλίμα φόβου στην ελεύθερη συνείδηση των βουλευτών κατήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τονίζοντας ότι χρειάζεται «δημοκρατική επαγρύπνηση» για να αποκρουστεί το φαινόμενο. Ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε όλα τα κόμματα σε «πάνδημη αποδοκιμασία» των επιθέσεων «όχι συμψηφιστικά και όχι χαϊδεύοντας αυτιά».

Αφορμή για την πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής ήταν η επίθεση στο γραφείο του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Κατσίκη. Ο Ν. Βούτσης μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή είπε: «πληροφορήθηκα ότι έγινε μία προσπάθεια επίθεσης σε γραφείο βουλευτού. Θέλω να δώσω συνέχεια σε αυτά που σας είχα πει προ ημερών όταν είχαμε την πρόταση δυσπιστίας και η Βουλή είχε δεχθεί πρωτοφανή επίθεση επί δίωρο – τρίωρο από ολιγάριθμες αλλά πολύ βίαιες ομάδες που απετράπη από τη φρουρά της Βουλής. Μαζεύτηκαν όγκοι μαρμάρων βιδών ξύλων τις επόμενες μέρες».

Και συνέχισε: «από τότε κύλησε νερό στο αυλάκι και είμαστε δυστυχώς μάρτυρες φαινομένου μικρές ολιγάριθμες ομάδες βίας και εκφοβισμού του πολιτικού συστήματος να επιβάλλουν ένα κλίμα φόβου για τις δικές τους επιδιώξεις και απόψεις και καλλιέργειας φόβου στην ελεύθερη συνείδηση των βουλευτών. Η Δημοκρατία έχει τους τρόπους να αμύνεται. Αυτό το κάνουμε μέσα στη Βουλή αλλά αυτό το πέπλο ασφάλειας πρέπει να είναι παρών σε όλη τη χώρα. Παντού. Δεν είναι απλά καταδικαστέες αυτές οι ενέργειες αλλά μπορεί και πρέπει να αποτραπούν με την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοκιμασία. Την πάνδημη αποδοκιμασία από κάθε πολιτική δύναμη. Όχι συμψηφιστικά όχι χαϊδεύοντας απόψεις που στις ακραίες τους εκφάνσεις οδηγούν σε βίαιες ενέργειες».

«Αυτό πιστεύω ότι θα είναι αρκετό για να σταματήσουν οι βίαιες ενέργειες. Τα άλλα είναι επιχειρησιακά. Εγώ μιλά πολιτικά εκ μέρους της δημοκρατικής επαγρύπνησης που όλοι πρέπει να έχουμε. Μέσα σε ένα κλίμα αντιπαράθεσης δεν πρέπει να δίνεται το οξυγόνο σε καμία ομάδα – εν προκειμένω ακροδεξιά ομάδα – για να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής σημειώνοντας ότι στη Θεσσαλονίκη «υπό το πρόσχημα ενός συνδέσμου φιλάθλων υπήρξε επί διήμερο ανοιχτή πρόκληση και στη συνέχεια ανοιχτή διαδικασία για να μην γίνει μία πολιτική συγκέντρωση».

Ο Ν. Βούτσης ρωτήθηκε αν έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων βουλευτών ότι φοβούνται επιθέσεις: «όχι αλλά εκτιμώ ότι διάφοροι επιθυμούν να υπάρξει αυτός ο κίνδυνος» απάντησε..

Sponsored Post