ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/01/2018 11:43 EET

Βοιωτία: Μπέρδεψαν τις σορούς ηλικιωμένων και κατάλαβαν το λάθος λίγο πριν την κηδεία

itsxtian via Getty Images

Αναστατώθηκαν συγγενείς ηλικιωμένης που επρόκειτο να κηδευτεί σε χωριό το Βιοωτίας όταν διαπίστωσαν ότι στο φέρετρο βρισκόταν μία άγνωστη ηλικιωμένη από την Άμφισσα. Το περιστατικό θυμίζει μακάβρια φάρσα, όμως είναι είναι απόλυτα αληθινό, ενώ για το λάθος εξέδωσε ανακοίνωση ακόμα και το νοσοκομείο της Λιβαδειάς εξηγώντας πώς μπερδεύτηκαν οι δύο σοροί και ζητώντας συγγνώμη από τις οικογένειες.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Λιβαδειάς

Τη Δευτέρα 15/01/2018 και ώρα 10:00 π.μ προσήλθαν στο Γ.Ν Λιβαδειάς ταυτόχρονα δυο Γραφεία Κηδειών προκειμένου να παραλάβουν μια το καθένα σορό προς κήδευση.

Παρά το γεγονός ότι οι σοροί, που διατηρούνται στο ψυγείο του νοσοκομείου, φέρουν σε κάθε περίπτωση χαρακτηριστικό περικάρπιο με το ονοματεπώνυμο του νεκρού, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή (της διπλής παράδοσης), ούτε ο υπάλληλος του νοσοκομείου, που παρέδωσε τις σορούς, ούτε οι παραλαβόντες από τα Γραφεία Κηδειών έκαναν την δέουσα ταυτοποίηση των στοιχείων, με αποτέλεσμα τα Γραφεία να παραλάβουν εκατέρωθεν διαφορετική σορό.

Στη συνέχεια, και κατά την παράδοση της μιας εκ των σορών στο χωριό Παύλο για την κηδεία, διαπιστώθηκε το ατόπημα. (Η δεύτερη σορός παρέμενε ακόμη στο Γραφείο Κηδειών για την σχετική προετοιμασία).

Τα δύο γραφεία κηδειών επικοινώνησαν και διευθέτησαν το θέμα μεταξύ τους, χωρίς να ειδοποιήσουν το Νοσοκομείο, όπως κανονικά όφειλαν.

Η Διοίκηση του Γ.Ν Λιβαδειάς

– εκφράζει αρχικά τα θερμά συλλυπητήρια και στις δυο οικογένειες των εκλιπόντων και

– απευθύνει ειλικρινέστατη συγγνώμη προς τους συγγενείς της αποθανούσης με καταγωγή από το Παύλο Βοιωτίας, για την ψυχική κυρίως ταλαιπωρία στην οποία υπεβλήθησαν.

Ενδοϋπηρεσιακά , θα γίνουν τα προβλεπόμενα.

(Με πληροφορίες από tvstar.gr)