ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/12/2020 09:21 EET | Updated 20/12/2020 15:12 EET

Βόλος: Αεροδιακομιδή ασθενούς covid-19 από την Αλόννησο - Σε ρόλο οδηγού ΕΚΑΒ ο δήμαρχος του νησιού

Τεράστια κινητοποίηση, που επαναλήφθηκε για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα, όχι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.

Eurokinissi

Ακόμη μία αεροδιακομιδή ασθενούς με κορονοϊό χρειάστηκε από την Αλόννησο σε νοσοκομείο του Βόλου, όχι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.

Ήταν ακόμη μία μεγάλη δοκιμασία για όλο το σύστημα αφού κινητοποιήθηκαν η Πολεμική Αεροπορία, το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, το ΕΚΑΒ, η Αστυνομία και ο δήμος Αλοννήσου για να στεφθεί με επιτυχία η τεράστια κινητοποίηση, που επαναλήφθηκε για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα για ένα ακόμη περιστατικό.

Η αεροδιακομιδή αφορούσε έναν 60χρονο άνδρα κάτοικο Αλοννήσου, επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, ο οποίος βρισκόταν στο σπίτι του στο νησί σε αυτοπεριορισμό όταν παρουσιάστηκε επιδείνωση της υγείας του και σοβαρή αναπνευστική λοίμωξη.

Αμέσως ξεκίνησε από τη Λήμνο ελικόπτερο Super Puma, το οποίο πέταξε ως τη Σκιάθο για να παραλάβει τον μοναδικό διασώστη του Κέντρου Υγείας Σκιάθου που μπορεί να διαχειρίζεται την ειδική κάψουλα με την οποία θα μεταφερόταν ο ασθενής στον Βόλο και στη συνέχεια το ελικόπτερο ξαναπέταξε για την Αλόννησο ώστε να παραλάβει για αεροδιακομιδή τον 60χρονο. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης για μία ακόμη φορά υποχρεώθηκε να κάνει χρέη οδηγού ασθενοφόρου και τραυματιοφορέα, ελλείψει προσωπικού στο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού, μια κίνηση που είχε κάνει και στις αρχές της εβδομάδας στην προηγηθείσα περίπτωση αεροδιακομιδής πάλι για κορονοϊό.

Το Super Puma έφθασε στον Βόλο και το νέο κρούσμα με κορονοϊό μεταφέρθηκε σε κλινική covid-19 του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Αρνητικά όλα τα τεστ που έγιναν σε κατοίκους του νησιού

Μετά από rapid tests, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στους κατοίκους του νησιού, τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι έγιναν από συνεργείο του ΕΟΔΥ με drive through test στο Πατητήρι και συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 70 rapid tests.

Τις προηγούμενες δύο ημέρες συνεργείο του ΕΟΔΥ βρισκόταν και στη Σκόπελο όπου έγιναν δεκάδες rapid tests στους κατοίκους του νησιού και τα αποτελέσματα, επίσης, ήταν όλα αρνητικά.

Υπενθυμίζεται ότι στη Σκιάθο και στο Κέντρο Υγείας του νησιού λειτουργεί μοριακός αναλυτής για τα tests ανίχνευσης covid-19.