Βραζιλία: Γιγάντιο πουλί δάγκωσε τον Μπολσονάρο κατά τη διάρκεια της καραντίνας του

Δεν τον άντεξε ούτε το πτηνό, που ρίσκαρε να κολλήσει κορονοϊό.
ASSOCIATED PRESS

Ανεπιθύμητος ακόμη και στο ζωικό βασίλειο φαίνεται ότι είναι ο αμφιλεγόμενος πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαϊρ Μπολσονάρο, ο οποίος δέχθηκε δάγκωμα από ένα τεράστιο πουλί - πιθανότατα εμού - την ώρα που προσπαθούσε να το ταΐσει ενώ βρίσκεται σε καραντίνα μετά τη διάγνωσή του με κορονοϊό

SERGIO LIMA via Getty Images

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Metropóles , το πουλί «τσίμπησε με το ράμφος του» τον Μπολσονάρο όταν προσπάθησε να το ταΐσει, κατά τη διάρκεια μιας βόλτας γύρω από τους χώρους του παλατιού στη Μπραζίλια τη Δευτέρα.

Οι αντίπαλοι του ακροδεξιού λαϊκιστή ηγέτη, πρώην στρατηγού που παρουσιάζεται ως άνθρωπος του λαού φορώντας σαγιονάρες και ποδοσφαιρικές φανέλες, τρώγοντας χοτ ντογκ και κάνοντας επισκέψεις σε αρτοποιεία , δεν έχασαν την ευκαιρία να σχολιάσουν καυστικά το περιστατικό.

«Ακόμη και τα ζώα αναγνωρίζουν πότε κάποιος είναι ολέθριος», έγραψε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος Σολάνζ Ματέους. «Η φύση θεραπεύει», έγραψε ο βιολόγος Φλάβιο Σόουζα.

Getty Images via Getty Images

Ο 65χρονος πολιτικός βρίσκεται σε καθεστώς αυτοαπομόνωσης στο παλάτι του, από τότε που ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός στη νόσο Covid-19 στις 7 Ιουλίου.

Τη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι σκόπευε να κάνει ένα ακόμη τεστ καθώς «δεν αντέχει» να είναι απομονωμένος. Το αποτέλεσμα του τεστ, το οποίο είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη, «θα πρέπει να βγει σε λίγες ώρες και θα περιμένω με μεγάλη αγωνία, γιατί δεν αντέχω αυτήν τη ρουτίνα διαμονής στο σπίτι. Είναι φρικτό», είπε ο Μπολσονάρο σε τηλεφωνική συνέντευξη με το CNN Brazil, από την επίσημη κατοικία του στο Παλάτι της Αλβοράντα.

Getty Images via Getty Images

Σημειώνεται ότι από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος αμφισβητούσε τη σοβαρότητα της επιδημίας και επέκρινε τα μέτρα περιορισμού που διατάχθηκαν από τους περισσότερους κυβερνήτες στις πολιτείες της χώρας.

Η Βραζιλία έχει τον δεύτερο υψηλότερο επιβεβαιωμένο αριθμό κρουσμάτων Covid-19 και θανάτων παγκοσμίως.

SERGIO LIMA via Getty Images

«Αυτό το εμού μας αντιπροσωπεύει», έγραψε η Μαργκαρίτα Σαλομάο, μέλος του Κογκρέσου για το Εργατικό Κόμμα.

Ελπίζουμε μόνο το συμπαθές πουλί να μην κόλλησε κορονοϊό...

(με πληροφορίες από Guardian).

Δημοφιλή