ΔΙΕΘΝΕΣ
13/02/2019 12:06 EET | Updated 13/02/2019 12:24 EET

Βρήκε στο σπίτι μια τίγρη αλλά η αστυνομία δεν τον πίστεψε επειδή είχε κάνει μαριχουάνα

«Νομίζαμε πως είχε παραισθήσεις».

Sherrodphoto via Getty Images

Ένας άνδρας μαζί με φίλους του μπήκε σε έναν εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Τέξας προκειμένου να καπνίσουν με την ησυχία τους μαριχουάνα. Το σπίτι όμως αν και δεν κατοικείτο από ανθρώπους φιλοξενούσε έναν άλλο επισκέπτη και για την ακρίβεια μια τίγρη.

Μόλις είδαν το ζώο κάλεσαν την αστυνομία και ανέφεραν το περιστατικό αλλά αρχικά κανείς δεν τους πίστεψε.

Οι αστυνομικοί, όπως αναγκάστηκαν τελικά να παραδεχθούν, θεώρησαν αναξιόπιστη την καταγγελία του άνδρα, εκτιμώντας πως είχε παραισθήσεις εξαιτίας της χρήσης κάνναβης. 

Όπως δήλωσαν οι «ανήσυχοι πολίτες» που ανέφεραν το περιστατικό, δεν έμεναν στο συγκεκριμένο σπίτι, αλλά είχαν προσπαθεί να μπουν σε αυτό «για να καπνίσουν μαριχουάνα». Και «αμφισβητήσαμε το κατά πόσο ήταν υπό την επήρεια ουσιών (σ.σ. και είχαν παραισθήσεις) ή είχαν πράγματι δει την τίγρη» σχολίασε στο ΑΒC ο υπεύθυνος της τοπικής αστυνομίας του Χιούστον.

Τελικά, οι προφανώς νηφάλιοι, αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι και διαπίστωσαν πως ο άνδρας που ανέφερε το περιστατικό δεν είχε παραισθήσεις. Η τίγρης, σύμφωνα με το ΒΒC, βρέθηκε στο γκαράζ του σπιτιού μέσα σε ένα κλουβί ενώ δίπλα από αυτό υπήρχαν πακέτα με συσκευασμένο κρέας. Δεν υπήρχε όμως καμία άλλη ένδειξη πως το σπίτι κατοικείτο.

Αν και όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, η τίγρης ήταν ήρεμη, της χορηγήθηκε αναισθητικό προκειμένου να μεταφερθεί ασφαλώς στο κέντρο προστασίας άγριων ζώων ενώ οι αρχές ερευνούν το πώς βρέθηκε η τίγρης στο εγκαταλελειμμένο σπίτι.

Σημειώνεται πως οι τίγρεις απαντώνται  κυρίως στην Νότια και Νοτιοανατολική Ασία και στην ανατολική Ρωσία ενώ αποτελούν είδος υπό εξαφάνιση. H WWF εκτιμά πως σήμερα υπάρχουν λιγότερες από 4.000. 

Πηγή: BBC